Seimo pirmininkas mano, kad dėl Artūro Skardžiaus būtinas parlamentinis tyrimas

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis mano, kad būtina atlikti parlamentinį tyrimą dėl Seimo Energetikos komisijos pirmininko pavaduotojo socialdemokrato Artūro Skardžiaus ryšių ir gaunamų pajamų iš vėjo jėgainių verslo atstovų, pranešė naujienų portalas 15min.lt.

V.Pranckietis mano, kad A.Skardžius nebeturėtų eiti Seimo Energetikos komisijos pirmininko pavaduotojo pareigų.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pranckietis mano, kad A.Skardžius nebeturėtų eiti Seimo Energetikos komisijos pirmininko pavaduotojo pareigų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2017, 7:42 PM, atnaujinta Jun 14, 2017, 7:43 PM

Žinote, aš turiu pasikalbėti ir su juo. Jis turi teisę pasisakyti. Bet parlamentinis tyrimas, manau, įvyks. Inicijuosiu, jeigu (iniciatyva) neatsiras iš kitur“, – sakė V.Pranckietis.

Jis teigė manantis, kad A.Skardžius nebeturėtų eiti Seimo Energetikos komisijos pirmininko pavaduotojo pareigų.

15min.lt trečiadienį pranešė, kad 17-os 2,3 megavato galios jėgainių parką Šilutės rajone, Čiūtelių kaime valdo 2005-aisiais „Lietuvos energijos“ skelbtą konkursą laimėjusi „Naujoji energija“, ji šiuo metu nuomojasi sklypus iš bendrovės „Renovacijos partneriai“. Pastaroji bendrovė žemę nuomojasi iš vietos gyventojų, įskaitant ir A.Skardžiaus šeimą. Per metus už beveik 27 hektarų sklypo nuomą politikui mokami 24 tūkst. eurų.

Portalo teigimu, A.Skardžiaus gaunama suma už žemės nuomą verslininkams yra 12–28 kartus didesnė, nei mokama greta esančių sklypų savininkams.

Anot 15min., visų veikiančių bendrovių – „Naujosios energijos“, „Energijos versmės“ ir „Renovacijos partnerių“ – akcininkai ir steigėjai yra tie patys: Nijolė Butovskienė, Dainius Jurėnas, Romualdas Patalavičius arba jų šeimos nariai ir jų įmonės. „Energijos versmei“ nuo 2009-ųjų vadovauja Tadas Navickas.

Visi šie asmenys, išskyrus D.Butovskienę, 2009-ųjų liepą dalyvavo įkuriant Lietuvos atsinaujinančių išteklių energetikos asociaciją (LAIEA). Jai vadovauti buvo paskirtas 2008–2012 kadenciją į Seimą nepatekęs A.Skardžius.

Parlamentaras tikina, kad jo veikla Seime niekaip nesikerta su iš vėjo jėgainių vystytojų per tarpininkus gaunamomis pajamomis, nes jis tik nuomoja žemę.

Portalas nurodo, kad nuo 2012 metų A.Skardžius dalyvavo Seime rengiant mažiausiai penkis teisės aktus, susijusius su elektros energija ir atsinaujinančiais ištekliais, pateikė mažiausiai aštuonis pasiūlymus, susijusius su šia sritimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.