Vyriausybė nepritarė siūlymui leisti nėščiosioms, vienišiems tėvams statyti automobilius specialiose vietose

Vyriausybė trečiadienį  nepritarė Seime svarstomam siūlymui leisti nėščiosioms, mažus vaikus auginantiems vienišiems tėvams statyti automobilius specialiose vietose, kaip tai šiuo metu leidžiama neįgaliesiems.

Specialios vietos – tik neįgaliesiems.<br>V.Balkūno nuotr.
Specialios vietos – tik neįgaliesiems.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-14 14:33

Pagal pataisas, šalia dabar esančio automobilio žymėjimo ženklo „Neįgalusis“ būtų įvestas dar vienas – „Vaikas automobilyje“. Juo savo automobilį galėtų paženklinti besilaukiančios moterys ir vieni vaiką iki trejų metų auginantys asmenys. Taip pat laikinai leidimą statyti automobilį neįgaliųjų vietose galėtų gauti dėl judėjimą ribojančios traumos laikinai nedarbingi asmenys.

Šios trys visuomenės grupės taip pat galėtų nepaisyti kelio ženklų „Stovėjimo ribotą laiką vieta“ ir „Stovėjimo nurodytu laiku vieta“ reikalavimų, be to, pataisomis siūloma leisti sustoti ir stovėti kelio ženklų „Sustoti draudžiama“, „Stovėti draudžiama“ galiojimo zonose.

Vyriausybė teigia, kad siūlymas neatitiktų tarptautinės teisės ir iškreiptų Vienos konvencijoje nustatytą kelio ženklų sistemą.

Anot jos, priėmus pataisas taptų sunkesnė eismo dalyvių priežiūra, nes pareigūnams lengvata besinaudojantys asmenys turėtų įrodyti, jog turi tam teisę.

Neigiama Vyriausybės išvada neįpareigoja Seimo narių nepalaikyti parlamento svarstomos iniciatyvos.

Siūlymo autorius „valstietis“ Mindaugas Puidokas  teigia, kad prie daugelio prekybos centrų šiuo metu nėra vietos šeimoms, o neįgaliųjų ženklu pažymėtos vietos ne visuomet būna išnaudotos.

„Vienos auginti vaikučius dažniausiai lieka mamytės, valstybės būtų uždavinys parodyti sąmoningumą ir suteikti joms šiek tiek geresnes sąlygas, kad jos galėtų patogiau privažiuoti, prisiparkuoti, apsipirkti, nes išties laikas joms labai svarbu, nes reikia ir darbą derinti, ir priežiūrą vaikučio“, – savo pataisas anksčiau argumentavo Seimo narys.

Projektui po pateikimo Seime pritarta bendru sutarimu, jis svarstomas komitetuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.