Tadas Ignatavičius: mirusiųjų bijoma labiau nei gyvųjų

Lietuva ir jos politikai – nuo valdžios viršūnių iki opozicijos pakraščių – ryžtingai grumiasi su Rusija visur ir visaip. Ir ginklais per įvairius manevrus bei mokymus žvangina, ir Rusijos agentų Seime ieško, ir visus televizijos bei kitokius kanalus uždaryti stengiasi, ir iš tribūnų karingais žodžiais šaudo.

 „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas T.Ignatavičius.
 „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas T.Ignatavičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-16 06:29, atnaujinta 2017-06-16 09:28

O štai neseniai dar ir tvorą rytiniame pasienyje ręsti pradėjo. Tikra iš vielos tinklo supinta dviejų metrų aukščio kinų siena!

Bet yra tokia rusiška problemėlė, kuriai išspręsti viso to karingo ryžto – nė padujų. Tai – sovietų karių kapai ir jiems skirti paminklai, kurie tebestovi mūsų miestų ir miestelių centrinėse aikštėse.

Lietuviškasis saugumas ir kitos specialiosios tarnybos iš užkulisių vis paburba ir patrimituoja, kad tie sudūlėję kaulai – ne mažesnis pavojus nei gyvi žali žmogeliukai. Ir miestų bei miestelių savivaldybės, norėdamos už paskutinius europinius pinigus kokią nors aikštę sutvarkyti, vis paklausia, ką daryti, tai Užsienio reikalų, tai Kultūros ministerijos. O tos bėga nuo atsakymų. Dievaži, lyg bijotų Rusijos ambasados, kuri visais žaibais grasina!

Štai, pavyzdžiui, Šiaulių valdžia iki šiol neapsisprendžia, ką daryti su vienu rekonstruojamos Prisikėlimo aikštės kampu, kur ir sovietinis obeliskas stūkso, ir vadinamųjų mūsų išvaduotojų kapai yra. Bet Vilnius nepasako, į kurią pusę sukti, nors imk ir pasikark.

Palangos meras konservatorius Š.Vaitkus, kurį jo partijos bičiuliai ėmė spausti pašalinti tokį pat „paveldą“, esantį kone bažnyčios šventoriuje, taip pat rodo į Seimo pusę.

Išties būtent valstybės valdžia turėtų apsispręsti dėl šios problemos, kuri tokį kurortą kaip Palanga, kuriam klestėti padeda ir rusų turistų pinigai, galėtų paliesti finansiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.