Socialdemokratų etikos sargai neskuba vertinti Artūro Skardžiaus veiklos

eštadienį socialdemokratų Etikos ir procedūrų komisija rinko svarstyti kilusio skandalo centre atsidūrusio partiečio, Seimo nario Artūro Skardžiaus elgesio. Parlamentaras penktadienio popietę pranešė stabdantys narystę partijoje, o Seimo Antikorupcijos komisijai pavesta atlikti parlamentinį tyrimą dėl A.Skardžiaus interesų. 

 A.Skardžius įsivėlė į skandalą.<br> T.Bauro nuotr.
 A.Skardžius įsivėlė į skandalą.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2017, 3:46 PM

 Socialdemokratų Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Vainius Šarmavičius sakė, kad komisija įvertino A.Skardžiaus narystės partijoje sustabdymą. Jis sakė, kad jei pats A.Skardžius nebūtų sustabdęs narystės partijoje, komisija būtų svarsčiusi tai padaryti, tačiau parlamentarui pačiam priėmus tokį sprendimą, buvo įvertintas toks jo žingsnis ir jo pateikti paaiškinimai, kuriuos A.Skardžius jau anksčiau yra pateikęs viešai. 

    „Kadangi žmogus sustabdęs savo narystę partijoje ir yra pradėti tyrimai kompetentingose institucijose, kurios aiškinsis tos informacijos pagrįstumą, tai komisija vertins tas išvadas institucijų ir stebės, kaip visa ši istorija vystysis toliau. Jei pasitvirtins ta informacija, bus grįžtama prie klausimo svarstymo“, - telefonu naujienų portalui lrytas.lt sakė V.Šarmavičius. 

    Jis teigė, kad A.Skardžiaus narystės partijoje sustabdymo metu yra tikslas išsiaiškinti informacijos pagrįstumas. Paklausus, ar pasitvirtinus informacijai Seimo narys A.Skardžius gali būti šalinamas iš partijos, A.Šarmavičius atsakė, kad LSDP statutas numato, jog už statuto pažeidimą yra galimybė prasižengusiam nariui taikyti kelias partines nuobaudas. 

    „Tai yra papeikimas ir komisija taip pat gali siūlyti partijos atsakingiems organams šalinti narį iš partijos“, - sakė Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas. Tiesa, nenorėdamas padaryti įtakos kolegų sprendimui dėl A.Skardžiaus, V.Šarmavičius savo nuomonę dėl situacijos nutylėjo ir sakė, kad viskas paaiškės po institucijų pateiktų išvadų. 

Galimai piktnaudžiavo

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.