Penktadienį Seime – atvirų durų valandos

Birželio 23 d., penktadienį, 11–14 val. vyks atvirų durų valandos Seime. Įėjimas per I rūmus, nuo Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos pusės. Primename, kad atvirų durų valandų lankytojams nereikalinga išankstinė registracija.

Anskčiau Seima rengta Arcanos Reminos fotografijų paroda.<br>D.Umbraso nuotr.
Anskčiau Seima rengta Arcanos Reminos fotografijų paroda.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2017, 2:12 PM

Vitražo galerijoje eksponuojama Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Genocido aukų muziejaus parengta paroda „Vilko vaikai: duonos keliu iš Rytų Prūsijos į Lietuvą 1945–1948“. Parodoje pristatoma istorinė įvykių Rytų Prūsijoje apžvalga, paremta archyvinėmis fotografijomis ir dokumentais, „vilko vaiko“ dalią patyrusių asmenų istorijos, iliustruotos šeimų fotografijomis ir dokumentais, vaikų kelionės iš suniokotos Rytų Prūsijos į Lietuvą ir klajonių po skirtingas Lietuvos vietoves žemėlapiai. Ekspozicijoje ir joje įrengtuose terminaluose galima pamatyti ir išgirsti autentiškus „vilko vaiko“ dalią patyrusių žmonių liudijimus.

Lietuvos laisvės gynėjų galerijoje galima apžiūrėti Krymo totorių menininko Rustemo Eminovo tapybos darbų parodą. Ukrainos Krymo autonominės respublikos dailininkas R. Eminovas nuo 1974 m. dalyvavo daugiau nei 100 dailės parodų. Nuo 1990 metų kuria paveikslų seriją („Unutma“, „Atmink“), skirtą Krymo totorių tautos istorijai.

II rūmų parodų galerijoje šiuo metu eksponuojama fotografo Mindaugo Armonavičiaus darbų apie Japoniją paroda „Harmonija“. Nuotraukose autorius išgyvena savo praeities ir dabarties refleksiją. Neatsitiktinai nuotraukos juodai baltos – tai japonų kasdienybė, susikaupusių veidų ir koncentracijos į atliekamą darbą išraiškos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.