Rektoriams bus pristatytas studijų programų stambinimo planas

Penktadienį vyks Lietuvos universitetų rektorių konferencijos (LURK) posėdis, jame rektoriams bus pristatytas pasiūlymas dėl studijų programų stambinimo.

VDU rektorius J.Augutis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
VDU rektorius J.Augutis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-30 07:42, atnaujinta 2017-06-30 07:43

„Bus siūlomas modelis, kad stojimas į universitetus būtų vykdomas ne į atskiras programas, bet būtų priimama į plačią kryptį, kurioje gali būti ir dešimt programų, ir dvidešimt atskirais atvejais“, – BNS sakė LURK prezidentas, Vytauto Didžiojo universiteto rektorius Juozas Augutis.

Jei rektoriai palaikytų idėją, tokia tvarka galėtų būti parengta kitų metų stojimui į universitetus. Į daugiau studentų renkančias programas vis dar galėtų būti priimama atskirai, o vietoj smulkesnių studijų programų būtų organizuojamas stojimas bendrai į humanitarinius, socialinius mokslus ir kitas kryptis.

„Jau universitete, kai įstoja studentai, jie tas programas toje krypčių grupėje jau pradeda rinktis ir nebebūna tokių mažų srautų su dešimčia studentų“, – kalbėjo J.Augutis.

„Pats savaime dubliavimasis nėra blogis, jis blogai, kai viename universitete yra dešimt studentų tokioje programoje ir kitame universitete. O kai stos ne į programas, o į kryptis, jos aišku, kad gali dubtliuotis tiek Kaune, tiek Vilniuje, tačiau tai jau nieko blogo, nes skaičiai į tą kryptį jau bus dešimtimis, šimtais“, – pasakojo rektorius.

Jeigu rektoriai penktadienį šiai idėjai pritars, LURK komitetui bus pavesta drauge su ministerija ir Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti sukurti detalesnį projektą, kaip ši tvarka galėtų būti įgyvendinama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.