Seimas optimizavo VSAT, atsisakyta kelių rūšių leidimų būti pasienio zonoje

Seimas priėmė pataisas, kuriomis optimizuota Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) struktūra, atsisakyta kelių rūšių leidimų būti pasienio zonoje.

Pataisomis atsisakyta skirtingų rūšių leidimų būti valstybės sienos apsaugos zonoje, pasienio juostoje, pasienio vandenyse išdavimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pataisomis atsisakyta skirtingų rūšių leidimų būti valstybės sienos apsaugos zonoje, pasienio juostoje, pasienio vandenyse išdavimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-04 12:02

Valstybės sienos ir jos apsaugos įstatymo naują redakciją Seimas antradienį patvirtino vienbalsiai - „už“ buvo 117 Seimo narių. Numatyta, kad pakeitimai įsigalios nuo 2018 metų sausio.

Pataisomis atsisakyta skirtingų rūšių leidimų būti valstybės sienos apsaugos zonoje, pasienio juostoje, pasienio vandenyse išdavimo.

Pagal naujas nuostatas nustatytas vienas reikalavimas – būti įrašytiems į Valstybės sienos apsaugos tarnybos sudaromą asmenų, turinčių teisę būti valstybės sienos apsaugos zonoje, pasienio juostoje, pasienio vandenyse, kurių vandenimis arba krantais eina išorės siena, sąrašą, pranešė Seimo ryšių su visuomene skyrius.

Į šį sąrašą galės būti įrašyti visi motyvuotą prašymą pateikę fiziniai ir juridiniai asmenys, neturintys teistumo už tyčines nusikalstamas veikas arba tais kalendoriniais metais paskirtos administracinės nuobaudos už kontrabandą arba akcizais apmokestinamų prekių įsigijimą, laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką.

Šiuo metu išduodami penkių rūšių leidimai – vienkartinis terminuotas leidimas atvykti ir būti valstybės sienos apsaugos zonoje, nuolatinis leidimas atvykti ir būti valstybės sienos apsaugos zonoje, leidimas verstis ūkine, komercine ar kitokia veikla valstybės sienos apsaugos zonoje, vienkartinis terminuotas leidimas vykti į pasienio juostą bei leidimas būti vidaus vandenyse.

Seimo priimtos pataisos taip pat optimizuoja tarnybos struktūrą – nuo 2018 metų juridinio asmens statusą turės tik pati Valstybės sienos apsaugos tarnyba, atsisakoma pasienio rinktinių turimo juridinių asmenų statuso. Taip juridinių asmenų skaičius valstybės sienos apsaugos  sistemoje mažėja nuo septynių iki vieno.

Įstatyme taip pat ne tik įstaigų vadovams ir jų pavaduotojams, bet ir šių įstaigų padalinių – pasienio užkardų – vadovams ir jų pavaduotojams įtvirtinama Vidaus tarnybos statuto nustatyta pareigūnų rotacija.

Pernai juridinių asmenų statuso neteko ir Valstybės sienos apsaugos tarnybai pavaldūs Užsieniečių registracijos centras, Aviacijos rinktinė ir Specialiųjų užduočių rinktinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.