Viktoras Pranckietis: „Negalima laikyti žmonių įtampoje“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ Viktoras Pranckietis kalbėdamas apie pratęstą Seimo pavasario sesiją dėl to, kad būtų priimtas sprendimas dėl urėdijų reformos, sakė: „Reikia palaikyti premjero Sauliaus Skvernelio poziciją, negalime laikyti žmonių įtampoje dar du mėnesius. Turime žmonėms pasakyti, koks sprendimas. Apie tai kalbamės ir su miškininkais ir profesinėmis sąjungomis...“ V.Pranckietis teigė, kad miškininkų surengtame mitinge dalyvavo tikrai mažiau dalyvių nei kad buvo skelbta.

V.Pranckietis įsitikinęs, kad sprendimą dėl urėdijų reformos būtina priimti kuo skubiau.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Pranckietis įsitikinęs, kad sprendimą dėl urėdijų reformos būtina priimti kuo skubiau.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Viktoras Pranckietis, pasisako dėl g. steponavičiaus<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Viktoras Pranckietis, pasisako dėl g. steponavičiaus<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 5, 2017, 8:31 AM, atnaujinta Jul 5, 2017, 8:34 AM

„Sutarta viskas, išskyrus vieną dalyką – nuosavybės formą  – ar tai bus viena įmonė, ar paliksime kelias savarankiškas“, – teigė jis ir pridūrė, kad dabartinė sistema veikia neefektyviai.

Paprašytas pakomentuoti politikų ryšius su miškų urėdais ir galimą tyčinį reformos vilkinimąV. Pranckietis teigė, kad kiekviena naujovė sulaukia tam tikro pasipriešinimo. „Nėra tokios ryškios problemos, kad reiktų ieškoti kaltų, kas stabdo... Kiekviena reforma atneša kokio nors nepasitenkinimo.“

Neseniai premjeras Saulius Skvernelis pateikė duomenis, kad pagal 2016 metų patikrinimus urėdijų, nustatyta daugiau nei 1300 įstatymų pažeidimų vykdant jų veiklą. Anot jo, konstatuotas visiškas neprofesionalumas, aplaidumas, kontrolės nebuvimas, nusišalinimas nuo sprendimų. 

Tarp pažeidimų, užfiksuoti dokumentų pataisymai, o kai kuriuose urėdijose net 47 procentuose kirtaviečių nustatyti pažeidimai. „Sistema veikia ne taip, kaip Vyriausybė norėtų kad ji veiktų, ji siekai skaidrumo“, – kalbėjo V.Pranckietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.