VTEK: Aplinkos ministerijos kancleris Robertas Klovas pažeidė įstatymus

Aplinkos ministerijos kancleris Robertas Klovas supainiojo interesus nenusišalindamas nuo sprendimo skirti savo medžioklės bičiulį Donatą Dudutį į Gamtos apsaugos ir miškų departamento direktoriaus pareigas.

 Robertas Klovas supainiojo interesus <br> AM nuotr.
 Robertas Klovas supainiojo interesus <br> AM nuotr.
Ministerija konstatavo, kad D.Dudutis taip pat pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, nes laiku nepateikė deklaracijos būdamas pretendentu į valstybės tarnybos pareigas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ministerija konstatavo, kad D.Dudutis taip pat pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, nes laiku nepateikė deklaracijos būdamas pretendentu į valstybės tarnybos pareigas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 5, 2017, 11:22 AM, atnaujinta Jul 5, 2017, 1:39 PM

VTEK nurodė, kad R.Klovas įstatymus pažeidė ir laiku nedeklaruodamas savo ryšių su medžiotojų klubu „Girios“, jam taip pat priklauso pernai lapkritį į minėtas pareigas paskirtas D.Dudutis. Įsakymą dėl direktoriaus paskyrimo pasirašė R.Klovas, taip pat buvęs konkurso atrankos komisijos vadovu.

Ministerija konstatavo, kad D.Dudutis taip pat pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, nes laiku nepateikė deklaracijos būdamas pretendentu į valstybės tarnybos pareigas.

VTEK tyrimo duomenys rodo, kad abu vyrai kartu medžiojo jau tuo metu, kai vyko konkursas į departamento vadovus  – pernai spalio 14-15 dienomis.

2016-2017 metais jie kartu medžiojo dar keturiose medžioklėse.

Tyrimą VTEK atliko Seimo Antikorupcijos komisijos bei Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacijos pranešimų pagrindu.

„Tyrimo metu surinktų aplinkybių visuma patvirtina abejones dėl R.Klovo sprendimų nešališkumo Aplinkos ministerijoje svarstant klausimus, tiesiogiai susijusius su D.Dudučiu“, – nurodo VTEK.

Komisija taip pat siūlo aplinkos ministrui Kęstučiui Navickui įvertinti galimybę panaikinti pernai spalio 27 dieną vykusio konkurso rezultatus bei Aplinkos ministerijos kanclerio įsakymą dėl Donato Dudučio priėmimo į šias pareigas.

K.Navickas sako, kad dėl R.Klovos galimybių tęsti pareigas spręs, kai detaliau susipažins su kancleriui nepalankia VTEK išvada.

R.Klovas anksčiau yra žadėjęs, kad pareigas paliks rugsėjo 8 dieną.

„Mūsų susitarimas toks ir yra, kaip įvardinate - rugsėjo 8 diena. Ar ši aplinkybė keisis, nuoširdžiai sakau, per anksti komentuoti. Jei teisininkai pasako, kad yra teisinis pagrindas (atleisti), tikrai taip bus“, - žurnalistams trečiadienį sakė K.Navickas.

Jis teigia, kad VTEK nustatytas etikos pažeidimas, preliminariais duomenimis, nėra šiurkštus, bet dėl tolesnių sprendimų jis žada konsultuotis su teisininkais.

„Aš įsivaizduoji, per savaitę galima tikėtis“, - teigė jis, paklaustas, kada priims sprendimą.

Pasak ministro, dėl Gamtos apsaugos ir miškų departamento direktoriaus D.Dudučio, kurį į pareigas paskyrė jo medžioklės bičiulis R.Klovas, taip pat bus sprendžiama po konsultacijų su teisininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.