Smūgis Šiaulių socialdemokratų skyriui – iš jo traukiasi 70 narių

Dar neseniai Šiaulių politikos olimpe karaliavusių socialdemokratų jėgos senka. 

 Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Šiaulių skyrių nusprendė palikti septyniasdešimt jo narių.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
 Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Šiaulių skyrių nusprendė palikti septyniasdešimt jo narių.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
 Socialdemokratų partijos gretas nusprendė palikti ir Šiaulių miesto vicemeras Domas Griškevičius. <br> R.Vitkaus nuotr.
 Socialdemokratų partijos gretas nusprendė palikti ir Šiaulių miesto vicemeras Domas Griškevičius. <br> R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 7, 2017, 2:05 PM, atnaujinta Jul 7, 2017, 3:13 PM

Po triuškinančios nesėkmės Seimo ir Šiaulių miesto mero rinkimuose vidinėse rietenose paskendusį Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Šiaulių skyrių penktadienį nusprendė palikti septyniasdešimt jo narių.

Kitaminčiams - atstumtųjų dalia

Socialdemokratų partiją paliekantys šiauliečiai išplatino pranešimą, kuriame tvirtina, trauktis iš LSDP juos paskatino Šiaulių skyriaus narių susiskaldymas, supriešinimas bei vadovybės negebėjimas adekvačiai vertinti susidrausią situaciją. 

„Deja, diskusija, dialogas kaip bendravimo forma, pastaraisiais metais LSDP Šiaulių skyriuje  neberanda vietos. Kitokią nuomonę turintys ir jos reikšti nebijantys partiečiai yra atstumiami, dedamos pastangos juos šalinti iš partijos. 

Praktikoje pastebime, kad bendrų nuostatų ar į skandalus įsitraukusių bičiulių vertinimas bei taisyklių taikymas turi selektyvių apraiškų su kuriomis nebegalime taikstytis“, - tvirtino jau buvęs socialdemokratas, Šiaulių miesto savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorius Deividas Petrolevičius.

Nenori likti negatyvioje zonoje

Socialdemokratų partijos gretas nusprendė palikti ir Šiaulių miesto vicemeras Domas Griškevičius. 

Politikas sakė, kad sprendimas palikti partiją nebuvo lengvas: „Būdamas partijos nariu įgijau daug patirties, čia sutikau puikių žmonių, atsivėrė galimybės. Tačiau stebint situaciją skyriuje ir matant, kad nepaisant visų pastangų ji nesikeičia, apima neviltis. Mes norime kurti, o ne būti negatyvioje zonoje“.

D.Griškevičius neslėpė, kad viena iš priežasčių palikti partiją tapo ir sprendimų vilkinimas dėl neteisėtai išrinkto LSDP Šiaulių miesto skyriaus pirmininko Edvardo Žakario. 

Vadovauja neteisėtai išrinktas pirmininkas 

E.Žakaris balandžio 3 dieną vykusiuose rinkimuose buvo ketvirtą kartą iš eilės perrinktas LSDP Šiaulių skyriaus pirmininku, nors dar pernai buvo nubaustas papeikimu ir turėdamas galiojančią nuobaudą išvis negalėjo dalyvauti šiose rinkimuose. 

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Etikos ir procedūrų komisija dar balandžio 21 dieną nutarė rekomenduoti LSDP tarybai pašalinti E.Žakarį iš partijos už statuto nesilaikymą bei pažeidimą ir pripažinti negaliojančiais LSDP Šiaulių skyriaus pirmininko rinkimus.

„Nors prabėgo jau beveik trys mėnesiai, partijos tarybos sprendimo šiuo klausimu nėra, ir E.Žakaris tebevadovauja Šiaulių skyriui“, - sakė D.Griškevičius. 

Partiją palikę nariai kurs asociaciją

D.Griškevičius pabrėžė, kad partiją paliekantys nariai išeina, bet neišsiskirsto. 

„Mes ir toliau norime būti aktyvūs ir atsakingi savo miesto ir šalies piliečiai. 

Kadangi be struktūros bendraminčių grupė lieka tik žmonių sambūriu, mes planuojame kurti asociaciją, kuri ne tik apjungtų partiją palikti nusprendusius žmones, bet ir pasipildytų naujais nariais. 

Ši asociacija puoselėtų socialdemokratines idėjas ir vienytų aktyvius savo krašto gerovę kurti norinčius žmones“, - sakė D.Griškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.