Kauniečius nemokamai mokys vaikščioti šiaurietiškomis lazdomis

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, norėdamas skatinti šeimų fizinį aktyvumą, vykdo šiaurietiškojo ėjimo mokymus ir kviečia prisijungti bei aktyviai praleisti laisvalaikį.  

Sekmadienį Kaune – nemokama šiaurietiško ėjimo treniruotė.<br>D.Umbraso nuotr.
Sekmadienį Kaune – nemokama šiaurietiško ėjimo treniruotė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2017, 9:23 AM, atnaujinta Jul 10, 2017, 9:28 AM

Sekmadienį Neries krantinės parke organizuojamas šeimų pasivaikščiojimas su šiaurietiškojo ėjimo lazdomis.
Renginio tikslas – ne tik fiziškai aktyviai praleisti popietę, bet ir būti gamtoje, bendrauti su artimaisiais, susipažinti su Neries parko krantinės kraštovaizdžiu.

Šiaurietiškasis ėjimas tinka bet kurio amžiaus žmonėms, bet kokiu oru ir bet kuriuo metų laiku. Einant gerai įvaldyta technika galima panaudoti iki 90 proc. raumenų (dirba ne tik kojų, bet ir viršutiniai kūno raumenys), ugdoma taisyklinga laikysena.

Šiaurietiškasis ėjimas padeda mažinti kūno masę, gerina medžiagų apykaitą. Vaikštant su lazdomis per valandą sudeginama daugiau kalorijų nei einant be lazdų.

Tai nedidelio intensyvumo treniruotės, gerinančios kraujotakos ir kvėpavimo sistemą, didinančios deguonies įsisavinimą. Tai malonus laisvalaikio praleidimo būdas.

Renginio dalyviai sužinos šiaurietiškojo ėjimo atsiradimo istoriją, išmoks apšilimo pratimų naudojant šiaurietiškojo ėjimo lazdas, išmoks pagrindinių šiaurietiškojo ėjimo žingsnių. Žmonės turėsite galimybę susipažinti su pagrindinėmis taisyklėmis renkantis šiaurietiškojo ėjimo lazdas.

Pasivaikščiojimas Neries krantinės parku vyks sekmadienį 14-17 val. Trasos ilgis apie 3 km. Registracijos patvirtinimas vyks nuo 14 val., užsiėmimo pradžia – 14.30 val. Renginio startas ir finišas – Sąjungos a. 17, Kaunas.

Renginys nemokamas. Renginio metu suaugusiųjų ir vaikų šiaurietiškojo ėjimo lazdomis aprūpins Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Reikalinga išankstinė registracija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.