Irena Šiaulienė ir Andrius Palionis: be rudens jokių sprendimų nebus

Seimo Pirmininko pavaduotoja socialdemokratė Irena Šiaulienė ir Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Andrius Palionis sako, kad iki rudens neplanuojama priimti jokių sprendimų dėl koalicinės sutarties su „valstiečiais" peržiūrėjimo.

 I.Šiaulienė ir A.Palionis sako, kad iki rudensneplanuojama priimti jokių sprendimų dėl koalicinės sutarties su„valstiečiais“ peržiūrėjimo. <br>Lrytas koliažas
 I.Šiaulienė ir A.Palionis sako, kad iki rudensneplanuojama priimti jokių sprendimų dėl koalicinės sutarties su„valstiečiais“ peržiūrėjimo. <br>Lrytas koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Bieliavska (ELTA)

2017-07-12 17:59

„Asmeniškai manau, kaip ir partijos pirmininkas yra išreiškęs poziciją, kad be rudens jokių sprendimų nebus", - Eltai sakė I. Šiaulienė.

Politikės manymu, esant koalicijoje gali būti nuomonių, pozicijų išsiskyrimas tam tikrais klausimais, tačiau svarbiausia yra gebėjimas eiti į kompromisus, kurių kartais pritrūksta.

I. Šiaulienės teigimu, per trečiadienį vykusį „valstiečių" ir socialdemokratų frakcijų lyderių susitikimą buvo aiški jų politinė valia ir toliau bendradarbiauti.

„Aptarėme su koalicijos partneriais, kaip čia yra.(...) Manome, kad ta politinė valia galėtų būti realizuota grakščiau, elegantiškiau ir tada nereikėtų kreiptis į opoziciją",- sakė I. Šiaulienė, turėdama mintyje Premjero Sauliaus Skvernelio susitikimą su konservatorių lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu dėl paramos urėdijų reformai.

Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas A. Palionis sako, kad ketvirtadienį šaukiamas partijos prezidiumas neplanuoja priimti jokių sprendimų dėl socialdemokratų buvimo koalicijoje, nes tokius įgaliojimus turi tik partijos taryba.

„Tarybos posėdis numatytas rudenį. Prezidiumo funkcija nustatyti, kada bus tarybos posėdis ir tarybos nariai jau nuspręs, ar kelti klausimą dėl koalicijos sutarties peržiūrėjimo",- Eltai sakė A. Palionis.

Jis pažymėjo, kad dėl galimo koalicijos sutarties peržiūrėjimo reikėtų tartis ir su koalicijos partneriais - Valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

„Turi būti abipusis noras peržiūrėti. Manau, kad gražiai šnekant galima prisėsti ir peržiūrėti susiderėjimą, nebūtinai dėl postų, bet ir dėl kai kurių vertybių, dėl kurių nuomonės gali išsiskirti",- sakė A. Palionis.

Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas žiniasklaidai yra sakęs apie socialdemokratų nusiteikimą įvertinti ir peržiūrėti koalicijos sutartį su „valstiečiais" . Jo teigimu, apie tai bus diskutuojama ir ketvirtadienį vyksiančiame partijos prezidiumo posėdyje.

Pasak I. Šiaulienės, ketvirtadienį posėdžiausiantis Socialdemokratų partijos prezidiumas ketina įvertinti pasibaigusios Seimo sesijos rezultatus, savo buvimą valdančioje koalicijoje ir koalicijos ateitį.

„Bus įvertinti sesijos darbų rezultatai, mūsų buvimas koalicijoje, mūsų sutarimai ir nuomonių skirtumai. Be abejo, bus pasikeista nuomonėmis dėl pačios koalicijos ateities. Manau, kad Prezidiumas apsvarstys politines aktualijas ir suformuos savo poziciją",- Eltai sakė Seimo Pirmininko pavaduotoja socialdemokratė Irena Šiaulienė.

Pasak jos, kažkokio atskiro dokumento priimti neplanuojama, bus tiesiog pasikeista nuomonėmis, padiskutuota.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.