Viktoras Pranckietis apie susitarimą su opozicija: „Mums svarbus rezultatas“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ viešėjęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis apžvelgė aktualijas ir pasidalijo savo mintimis apie Seimo sesijos pabaigą, kuri baigėsi kiek anksčiau nei planuota. „Visa darbotvarkė buvo įgyvendinta“, –  teigė Seimo pirmininkas.

V.Pranckietis džiaugėsi, kad Seime balsuota už urėdijų reformą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Pranckietis džiaugėsi, kad Seime balsuota už urėdijų reformą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2017, 8:23 AM, atnaujinta Jul 12, 2017, 8:26 AM

Paklaustas apie koalicijos susitarimą su opozicinės partijos atstovais dėl palaikymo urėdijų reformai, V.Pranckietis sakė: „Šis klausimas kabo nuo lapkričio šešioliktos dienos, kai svarstoma, ar byra koalicija. Šiuo atveju mums svarbu rezultatas. Kai mūsų koalicijos partneriai pasakė, kad mūsų reformos nepalaiko, turėjome ieškoti partnerių, o konservatoriai seniai sakė, kad pritars miškų reformai tokiai, kuri buvo siūloma nuo pradžių“, –  kalbėjo V.Pranckietis.

Seimo pirmininkas teigė, kad šalies biudžeto surinkimas yra neblogas, tad ir pinigų šildymo lengvatai rudenį vis tik atsiras. „Lengvatinis tarifas galėtų būti apie penkiolika procentų, o žmonės, kurie gyvena su centriniu šildymu, negali pasirinkti“, –  komentavo V.Pranckietis ir patikslino, tad į tą pačią problemą žvelgiama kitu kampu ir vietoje nuolat pratęsiamos lengvatos bus įvedamas tam tikras tarifas.

Kalbėdamas apie Seime priimtą urėdijų reformą V.Pranckietis teigė, kad tai labai pozityvi permaina, kurios laukti teko dešimtmetį. „Turime rūpintis ne tik keturiais tūkstančiais žmonių, o trims milijonams“, – sakė pašnekovas ir pridūrė, kad niekas dėl šių pertvarkų neturėtų nukentėti.

paklaustas, kaip vertina aštuonerius Dalios Grybauskaitės darbo metus šalies vadovo poste., V. Pranckietis sakė „Tai buvo dalykiški metai, atlikta daug gerų darbų. Lietuva buvo matoma tarptautinėje erdvėje, o vidaus politikoje visada matėme jos veiklas. Žinoma, vidaus politika ir ekonomika labiau priklauso Seimui ir Vyriausybei, bet prezidentės stebėsena visada buvo pozityvi“, –  teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.