Finansų ministras apie lengvatą šildymui: „Ji nėra socialiai teisinga“

„Nepaisant to, kad premjeras atostogauja ir valstybės reikalai turi būti tvarkomi atsakingai“,  –„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ kalbėjo finansų ministras Vilius Šapoka. kuris šiuo metu pavaduoja atostogaujantį premjerą Saulių Skvernelį.

Vilius Šapoka nemano, kad PVM lengvata šildymui yra socialiai teisinga.<br>T.Bauro nuotr.
Vilius Šapoka nemano, kad PVM lengvata šildymui yra socialiai teisinga.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2017, 8:18 AM, atnaujinta Mar 17, 2020, 9:45 AM

„Ši lengvata nėra socialiai atsakinga, nes nes ja naudojosi ir tie žmonės, kuriems trūksta pinigų, ir tie, kurie gauna dideles pajamas. Būtent todėl ir buvo priimtas sprendimas lengvatos atsisakyti, o skirti didesnes kompensacijas. Keliant idėjas apie įvairias lengvatas reikia nepamiršti, kad viskas turi būti pagrįsta realiais skaičiais. Ieškosime kompromiso“, – sakė jis.

Anot ministro, pagal ES teisę galimi du PVM tarifai – penkiolikos ir devynių procentų, tad vienas iš variantų būtų skirti mažesnį tarifą toms lengvatoms, kurios pasiekia reikiamus tikslus.

„Siūlant lengvatas galima labai sužibėti, bet pasakant „A“, reikia pasakyti ir „B“, kad visos tos lengvatos mums visiems kainuoja pinigus“, – sakė V. Šapoka ir pridūrė, kad jau pateiktas kompleksinis pasiūlymas, kaip reiktų keisti mokesčių sistemą.

Anot jo, bus ieškoma tokio varianto, kuris ne tik atneš daugiausiai naudos, bet ir bus pagrįstas skaičiais. „Laikausi nuomonės, kad ji nėra socialiai teisinga“, – sakė ministras.

Ministro teigimu, lemiamą sprendimą dėl minėtos lengvatos priims Seimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.