Tris šimtukus iš abitūros egzaminų gavęs telšiškis atskleidė savo sėkmės paslaptį

Prizinės vietos penkiose įvairių sričių mokslo olimpiadose, nuoseklus pasiruošimas egzaminams ir net trys „šimtukai“ abitūros egzaminuose - Telšių „Džiugo“gimnazijos abiturientas Arnas Klova ne veltui šiemet pripažintas geriausiu mokiniu Telšių rajone Aštuoniolikmetis telšiškis gavo net tris „šimtukus“ – iš anglų kalbos, matematikos ir informacinių technologijų valstybinių brandos egzaminų.

Puikūs egzaminų rezultatai nebuvo staigmena nei Arnui, nei jo artimiesiems. <br> Asmeninio albumo nuotr.
Puikūs egzaminų rezultatai nebuvo staigmena nei Arnui, nei jo artimiesiems. <br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2017, 7:03 PM, atnaujinta Jul 17, 2017, 9:32 AM

Atskleisdamas savo sėkmės paslaptį, A. Klova sakė, kad labiausiai padėjo noras siekti kažko daugiau, tačiau nepersistengti. Vaikinas dėkojo savo atminčiai, kuri neapvildavo, be to, pasiekti gerų egzaminų rezultatų padėjo ir nuolatinis dalyvavimas olimpiadose.

Geriausio Telšių rajono abituriento vardą pelnęs Arnas savo ateitį sieja su programavimu. „Studijuosiu Kauno technologijos universitete programų sistemas. Norėčiau būti kompetentingu programuotoju“, – teigė telšiškis.

Kaip papasakojo Arnas, jis skaito ne tik mokslo knygas, bet ir domisi  astronomija, technologijų naujovėmis. „Ką čia slėpsi - kaip ir visi,  mėgstu žaisti kompiuterinius žaidimus“, – šyptelėjo A. Klova.

Puikūs egzaminų rezultatai nebuvo staigmena nei Arnui, nei jo artimiesiems.  Šiais  metais vaikinas dalyvavo daugelyje olimpiadų, kur jį lydėjo sėkmė: informatikos olimpiadoje užėmė pirmąją vietą, matematikos – antrąją, biologijos – antrąją, istorijos – trečiąją, chemijos – trečiąją.

Telšiškis tapo informatikos ir informatinio mąstymo konkurso „Bebras“ antrojo  etapo laimėtoju, o Šiaulių regione užėmė trečiąją vietą.

O prieš kelerius metus laimėjimų buvo dar daugiau. „Mokslas man niekada nebuvo kančia. Žinoma, retkarčiais tėvai primindavo, kad per daug neatsipalaiduočiau“, – pastebėjo abiturientas.

Nors Arnas šiemet tapo geriausiu Telšių rajono abiturientu, tačiau nėra visiškai patenkintas. „Keturių egzaminų rezultatai pradžiugino, likusiųjų tikėjausi šiek tiek geresnių“, – prisipažino jis. Arno pasiekimais džiaugiasi visa šeima: tėveliai  ir jaunesnis brolis  su sese. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.