Vykstantys į Palangą priversti užsikimšti nosis

Į Palangą vykstantys poilsiautojai tikisi pasimėgauti gaivus jūros vėju ir pajūrio pušynų kvapais, tačiau magistraliniame kelyje Klaipėda-Liepoja juos pasitinka anaip tol ne pati maloniausia staigmena. Maždaug 17-tame A13 kelio kilometre tvyro itin aštrus pūvančių atliekų ir mėšlo kvapas. 

Kelionė į Palangą pateikė ir ne itin malonių staigmenų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kelionė į Palangą pateikė ir ne itin malonių staigmenų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2017, 5:02 PM

„Šiandien tuo keliu teko važiuoti porą kartų ir minėtoje kelio atkarpoje tikrai nereikėtų atidarinėti automobilių langų ar jungti vedinimo sistemos rėžimo, kuris pučia orą į automobilių saloną iš lauko, nes mažų mažiausiai supykins“,  –  naujienų portalui lrytas.lt skundėsi į Palangą kelioms dienoms pailsėti atvykusi Vilma. 

Moteris spėliojo, kad tokios smarvės priežastis galėtų būti tame kelio ruože esantis koks nors sąvartynas ar ferma. „O kaip turėtų jaustis vietiniai gyventojai nuolat kvėpuodami tokiu oru? Gal tai kokios nors ekologinės nelaimės padariniai?“, svarstė ji.

Klaipėdos visuomenės sveiktos centro Palangos skyriaus vedėjas Remigijus Kučiauskas teigė, kad skundų dėl minėto dvoko sulaukta nebuvo. „Neturiu jokios informacijos apie tai, niekas neskambino, tad sunku pasakyti, kad iš tiesų ten nutiko. Jūsų minimos situacijos priežastis galima tik spėlioti, gal buvo tręšiami laukai, gal kažkas kažką išvežė“,  –  svarstė specialistas.

Informacijos apie galimas minėtos oro taršos priežastis neturėjo ir Klaipėdos visuomenės sveikatos centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.