Zarasuose festivalis baigėsi chaosu, prireikė policijos: organizatoriai paspruko su pinigais

Zarasuose šį savaitgalį turėjęs vykti „RetroBeachFest“ apkarto beveik 5 tūkstančiams muzikos mylėtojų iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Tiek, teigiama, išpirkta bilietų, kurie už dvi festivalio dienas atsiėjo beveik po 30 eurų. 

 Organizatorių plakatas.
 Organizatorių plakatas.
 Organizatorių plakatas.
 Organizatorių plakatas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 16, 2017, 7:53 PM, atnaujinta Jul 17, 2017, 9:25 AM

Pasak pasipiktinusių festivalio lankytojų, jau pirmąją dieną koncertavo tik dalis atlikėjų, o antroji baigėsi chaosu.

Pirmą kartą šią vasarą turėjęs vykti festivalis Zarasuose viliojo tokiais 80-ųjų ir 90-ųjų metų atlikėjais ir grupėmis, kaip „Ace of Base“, „Bad Boys Blue“, „Dr. Alban“, „Culture beat“, „Fancy“, „La Bouche“, „London Beat“, taip pat žadėti Lietuvos ir Latvijos atlikėjų pasirodymai.

Socialiniame tinkle „Facebook“ patalpintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip muzikos mylėtojai, kelias valandas laukę atlikėjų, sužino, jog renginio organizatorius pabėgo su pinigais. Į tuščią sceną ėmė skristi po ranka buvę daiktai, minia ėmė baubti, reikalavo išvysti atlikėjus.

Lietuvių organizatoriai patys buvo apgauti

Renginio organizatoriaus atstovas Valentas Špakovas pats susisiekė su portalo lrytas.lt redakcija ir tikino, kad renginys iš tiesų baigėsi chaosu, prireikė ir ne vieno policijos ekipažo pagalbos, siekiant suvaldyti įsiutusią minią.

Vėliau atsiuntė ir parengtą pranešimą, kuriame teigiama, kad Lietuvoje už festivalio organizavimą atsakinga viešoji įstaiga taip pat buvo apgauta, nukentėjo ir pats V.Špakovas.

„VšĮ „Nerk į muziką“ (renginių organizavimo įmonė) davė užklausą „Retro Beach FEST“ organizatoriams, įmonei SIA „Sugar Media“ dėl bendradarbiavimo ir pagalbos organizuojant renginį. SIA „Sugar Media“ atstovas, Estijos pilietis Valerij Birin  el. paštu atrašė, jog juos domina mūsų pagalbos pasiūlymas. Vėliau Valerijus „dingo“ ir bendravimą perėmė minėtos įmonės vadovas ir renginio sumanytojas Anatolij Karetin.

Susitikimo su Anatolijumi metu, buvo aptartos bendradarbiavimo sąlygos. Nuspręsta, jog jiems iš mūsų reikės tam tikrų paslaugų: bilietų platinimo, ūkinės dalies koordinavimo (biotualetų bei apsauginių tvorų nuoma). savanorių bei jų koordinavimo, VIP (dalyvių) palapinės įgarsinimo bei maitinimo, papildomų atlikėjų pasirodymų (lietuviški DJ, foninė gyva muzika), renginio logistikos tarpininkavimo (apšvietėjas, garsistas, vertėjas, UAB „Čilus“ darbuotojas Valentin Špakov).

Renginio metu ir prieš jį VšĮ „Nerk į muziką“ bei UAB „Čilus“ organizatoriams buvo pateiktos sąskaitos bei sudaryta sutartis, kurios niekas nepasirašė. Su mumis niekas neatsiskaitė, o organizatorių SIA „Sugar Media“ kolektyvas renginio metu pradingo“, – rašyta laiške redakcijai.

Susitikti neturėjo laiko

Po to detaliai išdėstyta nepasisekusio renginio eiga.

„Liepos 14 dieną mūsų pareigos buvo atliktos: atvežti tualetai, VIP palapinės įkūrimas, pasirūpinome tvarka, sustatėme tvoras ir kt. Buvo išplatinta kukli programa: renginys turėjo prasidėti 18:00, tačiau neva „dėl atlikėjų vėlavimo“ renginys prasidėjo 20:00-20:30 val. 

Turint omeny, jog organizatoriai nemoka lietuvių kalbos, mūsų darbuotojų buvo paprašyta užlaikyti susirinkusius žiūrovus. Siekiant nesukelti nereikalingų kalbų, kartu bendradarbiaujant su Zarasų rajono savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatore, suderinome atlikėjos Evelinos pasirodymą. Vis dar „vėluojant“ pagrindiniams atlikėjams teko groti mūsų suderintam DJ Valdas.

Atvykus pirmam atlikėjui, kuris neatitiko renginio programos ir skelbimuose nebuvo viešintas, kilo įtarimas dėl renginio organizatorių kompetencijos. Vėliau pasirodė kiti atlikėjai. Renginys įsibėgėjo, bet toli gražu neatitiko skelbtos informacijos dėl atlikėjų – prasidėjo žiūrovų pasipiktinimai. Taip patl buvo reikalauta grąžinti VIP žiūrovų bilietus. Penktadienis baigėsi be didesnių incidentų ir konfliktų.

Liepos 15 diena turėjo prasidėti nuo susitikimo su organizatoriumi dėl sąskaitų atsiskaitymo, tačiau organizatorius Anatolij neprisistatė, motyvuodamas laiko stygiumi. Šeštadienį renginys taip pat turėjo prasidėti nuo 18:00, bet situacija kartojosi: atlikėjų nebuvo, teko skubotai surasti vietinį muzikantą – Simą.

Gitara sugrojus Simui, pagrindinių atlikėjų vis dar nebuvo matyti ir teko groti DJ Valdui. Žmonės pradėjo kelti konfliktines situacijas, reikalaudami pasiaiškinimo dėl programos neatitikimo iš mūsų, nors mes buvome atsakingi tik už ūkinę renginio dalį“, – dėstoma laiške.

Teigiama, kad labiausiai nukentėjo minėtasis Valentin Špakov – apsaugos darbuotojai buvo priversti saugoti jį nuo žiūrovų. Kiek vėliau prie apsaugos prisijungė ir policija. Dar vėliau scenoje pasirodė tie patys atlikėjai, kurie ne pagal planą koncertavo ir liepos 14 dieną. Iš viso užsienio organizatorių žadėto atlikėjų sąrašo scenoje pasirodė vos 5 atlikėjai.

Grasinta ir susidorojimu

Taip pat teigiama, kad renginio metu pasirodė net apsišaukėlių atlikėjų, kurie sukėlė dar didesnį žiūrovų nepasitenkinimą ir pasipiktinimą.

„Labiausiai nustebino svečias iš Ukrainos – Verka Serduchka, akivaizdus apsišaukėlis, tą patvirtino ir oficialus Verkos facebook profilis. Organizatorius taip ir nebepasirodė, kas sukėlė didelį įtarimą, o žmonės pradėjo kelti sąmyšį. Antrą kartą pasirodžius „Bad Boys Blue“, staiga buvo išvežti visi atlikėjai ir organizatoriaus draugas pasišalino iš renginio teigdamas, jog vyksta atvežti kitų atlikėjų. Kilo dar didesnis sąmyšis.

Siekiant išvengti galimo susidorojimo, mūsų įmonės darbuotojams taip pat teko pasišalinti, nors mes buvome atsakingi tik už ūkinę renginio dalį. Nepasirodant atlikėjams, patys pradėjome ieškoti renginio organizatoriaus bei vadybininko.

Radus  jį prie svečių namų „Vijuandra“, mūsų darbuotojas Valentinas iškvietė policijos pareigūnus, kad jie užfiksuotų įkalčius, nes vadybininkas atsisakė su mumis bendrauti ir pasislėpė minėtuose svečių namuose. Iš svečių namų išėjus organizatoriaus vaikams, jie su visais bilietais ir įrodymais nuskubėjo į automobilį. 

Atvykus policijos pareigūnams,  jie paėmė nurodytų asmenų kontaktinius duomenis, paprašė atidaryti automobilio bagažinę. 

Mūsų darbuotojui Valentui bandant susisiekti su pagrindiniu organizatoriumi, jam buvo pareikšta, jog atsiradus kokioms nors problemoms jo vaikams – su Valentu bus susidorota“, - aiškino laiško autoriai.

Organizatoriai esą bandė pabėgti su visai įrodymais, o tuo tarpu Zaraso ežero Didžiojoje saloje vyko nerėgėtas sąmyšis. Neturėdami teisės sustabtydi ar konfiskuoti daiktų, policijos pareigūnai buvo priversti juos paleisti.

Siūlo kreiptis į tikruosius rengėjus

Saloje, pasak atsakingųjų už ūkinę dalį, prasidėjo chaosas: prie scenos susirinkus visiems apsaugos darbuotojams ir policijos pareigūnams, pareigūnės buvo paprašyta pranešti, jog renginys yra nutraukiamas.

„Žmonės pradėjo skirstytis, renginys buvo uždarytas ir dabar mums belieka kreiptis į teismą.

Pasikartojame, jog esame atsakingi tik už nurodytas ūkines paslaugas. Pagrindiniai atlikėjai, scenos bei didžiosios garso aparatūros nuomos ir kiti renginio aspektai su mumis nebuvo aptarti ir su tuo susijusios informacijos neturime. Prisijungiame prie nukėntėjųsių nuo renginio paslaugų teikėjų.

Renginio organizatorius yra SIA „Sugar Media“ ir įmonės vadovas Anatolij Karetin, visas pretenzijas dėl renginio programos ir jos neatitikimo prašome pateikti jiems“, – laiške rašė VšĮ „Nerk į muziką“ bei UAB „Čilus“ kolektyvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.