Šokas abiturientei: paskutinės minutės universiteto sprendimas sužlugdė viltis

Balą pakėlė paskutinę minutę

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
 Abiturientė sulaukė netikėtos žinios.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Abiturientė sulaukė netikėtos žinios.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Ministrė J.Petrauskienė universiteto sprendimą kritikavo.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Ministrė J.Petrauskienė universiteto sprendimą kritikavo.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
  Abiturientė sulaukė netikėtos žinios.<br> Skaitytojos nuotr.
  Abiturientė sulaukė netikėtos žinios.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 20, 2017, 7:12 PM, atnaujinta Jul 20, 2017, 9:12 PM

Balą pakėlė paskutinę minutę

Miglė Klaipėdos universitete ketino studijuoti Anglų filologiją ir kitą užsienio kalbą (ispanų). Prieš keletą dienų mergina pilnai užpildė prašymą, po to jį šiek tiek koregavo, bet buvo rami, nes prie visų jos nurodytų pasirinkimų buvo parašyta, kad konkurse ji dalyvauja. 

Tačiau Miglė negalėjo patikėti savo akimis, kai trečiadienį, paskutinę dieną kai dar galima pateikti prašymus, prisijungusi prie LAMA BPO sistemos pamatė, kad jos prašyme, prie skilties, kurioje nurodoma ar būsimasis studentas dalyvauja priėmimo konkurse, buvo nurodyta „ne“.  

„Nusiminiau, nes „taip“ liko prie studijų, kurių ne itin noriu. Skambinau karjeros ugdymo mokytojai, kad padėtų man, bet ji irgi nesuprato, kas nutiko. Parašiau laišką LAMA BPO sistemai. Ryte sulaukiau atsakymo, kad Klaipėdos universitetas padidino konkursinį balą“, - pasakojo mergina. 

Jos gautame atsakyme rašoma, kad trečiadienį Klaipėdos universitetas priėmė sprendimą padidinti konkursinį balą stojantiems į mokamas studijų vietas nuo 2,5 iki 3 balų. Kelti konkursinio balo kartelę nusprendė Švietimo ir mokslo ministerija, tačiau iki paskutinės dienos Klaipėdos universitetas būsimus pirmakursius ketino priimti, jei jų balas siekia ir viršija 2,5 balo. 

Suvienodino sąlygas

Klaipėdos universiteto Studijų prorektorė prof. dr. L.Dromantienė teigė, kad atsižvelgdamas į Švietimo ir mokslo ministrės įstatymu nustatytą mažiausią stojamąjį balą į pirmosios pakopos universitetines studijas, Klaipėdos universiteto Senatas suvienodino reikalavimus stojantiesiems tiek į valstybės finansuojamas, tiek į nefinansuojamas vietas ir nutarė, kad balas visiems turėtų būti ne mažesnis nei 3. 

Studijų prorektorė neneigė, kad sprendimo priėmimas smarkiai pavėluotas, tačiau sakė, kad universitetas taip norėjo patvirtinti, kad pritaria Švietimo ir mokslo ministerijos nustatytiems stojančiųjų priėmimo kokybės reikalavimams ir jų laikosi, siekia užtikrinti studijų kokybę, atliepiančią asmens ir visuomenės lūkesčius bei Europos aukštojo mokslo erdvės nuostatas. 

„Atsiprašome suklaidintų stojančiųjų“, - sakė prorektorė. 

Šiais metais Klaipėdos universitetas sulaukė 37 prašymų studijuoti Anglų ir kitą užsienio kalbą (ispanų, kinų) valstybės finansuojamuose vietose ir 19 valstybės nefinansuojamuose vietose, iš kurių dviejų stojančiųjų stojamasis konkursinis balas buvo žemiau 3.

Elgesį kritikavo 

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė sakė, kad toks universiteto sprendimas yra diskutuotinas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.