Remigijus Šimašius pasakė, kada vietoj Profsąjungų rūmų išdygs koncertų salė

Vilniaus ateityje nusimato dvejos itin svarbios statybos. Ketvirtadienį Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius susitikime su premjeru Sauliumi Skverneliu aptarė kongresų centro ir nacionalinės koncertų salės projektus ir svarbiausius su tuo susijusius darbus.

Remigijus Šimašius ir Saulius Skvernelis aptarė būsimas statybas.<br>D.Umbraso nuotr.
Remigijus Šimašius ir Saulius Skvernelis aptarė būsimas statybas.<br>D.Umbraso nuotr.
Remigijus Šimašius ir Saulius Skvernelis aptarė būsimas statybas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Remigijus Šimašius ir Saulius Skvernelis aptarė būsimas statybas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 3, 2017, 2:36 PM, atnaujinta Aug 3, 2017, 4:31 PM

Po susitikimo R.Šimašius sakė, kad premjeras informavo, jog jau ankstyvą rudenį startuos techninio projekto rengimas ir bus toliau judama su kongresų centro statybos darbais.

Politikai taip pat aptarė ant Tauro kalno esančių Profsąjungų rūmų likimą. Savivaldybės pozicija aiški ir kategoriška – baltojo pastato turi nebelikti, o vietoje jo turi išdygti nacionalinė koncertų salė.

„ Akivaizdu, kad čia ir Lietuvos žiūrovų daugiausia, ir turistų daugiausia, ir tai yra geriausia vieta Vilniuje. Kol kas dar laukiame Kultūros ministerijos patvirtinimo, bet sutarėme, kad paskubinsime, pagreitinsime, kad Kultūros ministerija kuo greičiau duotų atsakymą dėl akustikos ir aš galvoju, kad tai pati geriausia vieta“, - sakė R.Šimašius.

Jo teigimu, jei Kultūros ministerija priims reikalingus sprendimus, jau rudenį bus galima aiškintis klausimus dėl nuosavybės, kurti projektą, o po pusantrų metų jau galėtų prasidėti statybos. Pasak mero, tai reikštų, kad Vilniaus 700 metų jubiliejui miestas jau turėtų naują koncertų salę ant Tauro kalno.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.