Vyriausybė dar kartą siūlys, kad 9 proc. PVM šildymo lengvatos neliktų

Ketvirtadienį Vyriausybė pristatys mokestinės pertvarkos detales. Dieną prieš tai, mažieji valdančiosios koalicijos partneriai socialdemokratai susitikime su „valstiečiais“ pateikė savo pasiūlymus dėl mokesčių ir išmokų.

S.Skvernelis prakalbo apie šildymo lengvatą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Skvernelis prakalbo apie šildymo lengvatą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2017, 8:25 AM, atnaujinta Aug 3, 2017, 9:26 AM

Vienas iš siūlymų buvo dėl PVM lengvatos šilumai ir vandens šildymui. Socialdemokratai teigė, kad lengvata turėtų apimti kuo didesnį gyventojų ratą, o kalbama turėtų būti ne tik apie centrinį šildymą, bet ir apie vartotojus, kurie namus šildosi kietuoju kuru, dujomis, elektra ar geoterminiu šildymu.

Tuo tarpu premjeras Saulius Skvernelis „Žinių radijuje“ kalbėjo, kad Vyriausybės manymu, 9 proc. PVM šildymo lengvatos turi nelikti. Vietoje jos, būtų taikomi 5 ir 15 proc. lengvatiniai tarifai.

„Laikomės tos pozicijos, kad esame sutarę su opozicijos didžiausia frakcija, kad įvesime naują lengvatinį PVM tarifą šildymui. Vyriausybė siūlys, kad 9 proc. lengvatinio tarifo nebūtų", - sakė premjeras.

Tiesa, kam bus taikomi šie tarifai ministras pirmininkas neatviravo ir teigė, kad visos kortos bus atverstos, kai Finansų ministerijoje bus pristatyta tolimesnė mokesčių pertvarka. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.