Aurelijaus Verygos pažadai juokina: žmonės bėga iš darbo

Su Sveikatos apsaugos ministerijoje nesaugiai pasijutusiais darbuotojais susitikęs Aurelijus Veryga pranešė ketinantis keisti tvyrančią slogią atmosferą, bet pavaldiniai iš tokių ministro pažadų juokiasi.

Ministro A.Verygos santykiai su pavaldiniais tampa sudėtingi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ministro A.Verygos santykiai su pavaldiniais tampa sudėtingi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius, LR korespondentas

Aug 6, 2017, 9:46 PM, atnaujinta Aug 7, 2017, 3:17 PM

A.Veryga ministerijos darbuotojams pranešė, kad planuojama pertvarka, bet dar neaišku, nei kada ji prasidės, nei kokie bus pokyčiai.

Palieka darbą

Tačiau kai kurie valdininkai, regis, nutarė nelaukti pertvarkų. Anot „Lietuvos ryto“ šaltinių, per savaitę net po kelis jų pasiprašo išeiti iš darbo. Taip ką tik pasielgė Finansų ir apskaitos skyriaus vedėja Vida Sabalienė bei Viešųjų pirkimų skyriaus vadovė Alicja Grygutis.

Anksčiau buvo panaikinti Korupcijos prevencijos ir Ryšių su visuomene skyriai, o nelikus Teisės departamento direktoriaus pareigybės iš darbo turėjo trauktis jo vadovė Nerija Stasiulienė.

Ministerijoje nebėra ir Asmens sveikatos priežiūros departamento, kuriam vadovavo buvęs socialdemokratų kandidatas į Seimą Zdislavas Skvarcianas.

Bijo kritikuoti

Gali būti, kad dėl masinės ministerijos darbuotojų evakuacijos jau sunerimo ir A.Veryga, todėl pavaldiniams pranešė, kad bus bandoma kelti darbo kultūrą, – darbuotojai esą galės teikti savo idėjas, pasiūlymus ir dėl to jaustis laimingesni. Ministras taip pat ragino daugiau kalbėtis, drįsti atviriau pasakyti savo nuomonę, vengti bendravimo raštais.

„Žodžiu, pasakė priešingai, nei yra tikrovėje. Tik pabandyk čia ką nors pakritikuoti ar pasiūlyti, tuoj užsitrauksi nemalonę – suėstų be druskos“, – juokėsi valdininkai, kuriems buvo pasakyta, kad ministerijoje liks darbuotis tik motyvuoti specialistai.

Kelia įvairių minčių

Tiesa, iš ministerijos ne vien bėgama. Pavyzdžiui, ketvirčiu etato Farmacijos departamente įdarbinta Jaunųjų gydytojų asociacijos valdybos pirmininkė Simona Stankevičiūtė. Gydytoja rezidentė darbuojasi nuotoliniu būdu.

Bet kai kurie ministerijos darbuotojai įtaria, jog jauna medikė įdarbinta tam, kad girtų vadovybės darbą arba bent nekritikuotų prieštaringai vertinamų kai kurių jos užmojų.

Tačiau pati S.Stankevičiūtė mano, kad jai neturėtų kilti problemų suderinti darbą ministerijoje ir pareigas asociacijoje: „Jei atsidurčiau keblioje situacijoje, mąstyčiau, ką daryti. Bet nemanau, kad taip gali būti.“

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai vakar „Lietuvos rytui“ teigė, kad A.Verygos susitikime su kolektyvu, be kita ko, kalbėta apie planuojamą išlaidų mažinimą, darbuotojų skatinimą teikti savo pasiūlymus, apie jų darbo sąlygų gerinimą – poilsio zonos, virtuvėlės įrengimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.