Kauno tardymo izoliatoriuje atliktas patikrinimas

Šiandien teisingumo ministrei Mildai Vainiutei buvo pateikta informacija apie Kalėjimų departamento atliktą patikrinimą Kauno tardymo izoliatoriuje. Ministrė pavedė Kalėjimų departamentui išsiaiškinti situaciją minėtoje įstaigoje, gavusi Buhalterinės apskaitos  skyriaus viršininkės Rasos Kazėnienės tarnybinį pranešimą  dėl nevykdomų Viešųjų pirkimų tarnybos rekomendacijų ir galimai neteisėtų  įstaigos darbuotojų veiksmų. 

 Milda Vainiutė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Milda Vainiutė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2017, 11:26 AM

Išvadose patvirtinta, kad Kauno tardymo izoliatorius neįvykdė Viešųjų pirkimų tarnybos rekomendacijos nutraukti maitinimo paslaugų sutartį ir nepaskelbė naujo viešojo konkurso šiai  paslaugai pirkti. Tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriuje neužtikrinama sutarčių vykdymo  ir galiojimo kontrolė. 

Kauno tardymo izoliatoriuje pradėti du tarnybiniai patikrinimai  dėl  galimų teisės pažeidimų. 

Ministrė pažymėjo, kad Kauno tardymo izoliatoriuje fiksuojami nauji pažeidimai liudija, kad   Kalėjimų departamentas nepakankamai kontroliuoja, kaip įgyvendinamos Valstybės kontrolės, Viešųjų pirkimų tarnybos ir Teisingumo ministerijos pateiktos rekomendacijos. Departamento vadovybė turi nedelsiant imtis priemonių tinkamai įgyvendinti šių institucijų rekomendacijas ir apie tai nuolat informuoti Teisingumo ministeriją.

Ministrė nurodė Kalėjimų departamento vadovybei kaip įmanoma greičiau centralizuoti viešuosius pirkimus  bausmių vykdymo sistemoje, siekiant skaidrumo ir teisėtumo,  vykdant viešuosius pirkimus ir sudarant sandorius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.