Vaiko pasirinkta spalva turi ypatingą reikšmę

Vienas mėgstamiausių vaikų užsiėmimų – piešimas. Nors vaikai to ir nesupranta, tačiau taip jie išreiškia savo emocijas, lavina ne tik savo piešimo įgūdžius, bet ir mąstymą bei vaizduotę. Vaiko piešiniai, kurie kartais atrodo beprasmiai, iš tiesų gali turėti didesnę reikšmę nei mes galim įsivaizduoti, o ypač – spalvos. Psichologai daug metų tyrinėja spalvas ir jų reikšmes.

 Tai, kokią spalvą renkasi vaikas, daug apie jį pasako.<br> 123rf nuotr.
 Tai, kokią spalvą renkasi vaikas, daug apie jį pasako.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-16 10:56, atnaujinta 2017-08-16 11:01

 

- Geltona – laisvės, laimės bei spontaniškumo atspalvis. Geltonos spalvos mėgėjai tikri svajotojai, tačiau tuo pačiu, jie būna ir labai reiklūs sau. Geltona spalva ugdo intelektą, gerina atmintį, todėl ši spalva puikiai tinka vaikų kambariuose ar žaidimų aikštelėse.

- Oranžinė – šios spalvos gerbėjai mėgsta naujoves, orientuojasi į greitus rezultatus ir yra labai draugiški. Pasak psichologinių tyrimų, oranžinė spalva padeda ugdyti kritišką mąstymą, todėl ši spalva gali būti naudojama ir mokyklose.

- Rožinė laikoma raminančia spalva. Vaikai, mėgstantys šią spalvą, pasižymi švelnumu, lengvu prisitaikymu aplinkoje bei komunikabilumu.

- Raudona – aistros, meilės, energijos bei valdžios spalva. Šią spalvą mėgstantys vaikai gali būti labai energingi arba nepaklusnūs, kartais netgi agresyvūs.


- Violetinė spalva praneša apie vaikų jautrumą. Šie vaikai lengvai pasiduoda kitų daromai įtakai ir greitai susijaudina. Vaikai, kurie dažnai renkasi violetinę spalvą, reikalauja daugiau dėmesio, palaikymo.

- Žalia – ši spalva simbolizuoja ne tik gamtą, bet ir pažinimą bei gėrį. Vaikai, kurie yra žalios spalvos mėgėjai, būna atviri ir ištikimi, nuo mažens yra iniciatyvūs ir turintys gerą intuicijos jausmą. Jie labai greitai supranta, jeigu jiems yra meluojama.

Iš spalvų, kurias renkasi vaikas, galima ne tik sužinoti jo savijautą, bet ir suprasti jo elgesio priežastis. Tad paskatinkite savo vaikus piešti ir spalvinti. Kiekvieną rugpjūčio mėnesio savaitgalį „Nordika“ prekybos centre vyks nemokami spalvinimo užsiėmimai – kūrybinės dirbuvėlės vaikams – piešimas ant neįprastų formų figūrėlių „Hapchico“. Paskatinkite savo vaikus piešti dabar. Nemokamos dirbtuvėlės veikia nuo 10 iki 20 valandos. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.