Palangoje pavojų kelia nauja pramoga

Palangos valdžia nebeišmano, kaip atsiginti nuo kurorto gatves tiesiog okupavusios naujos pramogos – elektrinių paspirtukų, kurie jau pradėjo kelti rimtą pavojų pėstiesiems.

Dėl gausybės įvairių transporto priemonių J.Basanavičiaus gatvėje reikia būti atidžiam.<br>D.Umbraso nuotr.
Dėl gausybės įvairių transporto priemonių J.Basanavičiaus gatvėje reikia būti atidžiam.<br>D.Umbraso nuotr.
Elektra varomais paspirtukais po J.Basanavičiaus gatvę tarp pėsčiųjų zuja ir vaikai, jiems tai – smagi pramoga.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Elektra varomais paspirtukais po J.Basanavičiaus gatvę tarp pėsčiųjų zuja ir vaikai, jiems tai – smagi pramoga.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Alvydas ZIABKUS LR korespondentas

Aug 17, 2017, 9:31 AM, atnaujinta Aug 17, 2017, 6:11 PM

Iš pirmo žvilgsnio su paspirtuku nieko bendra neturinti akumuliatoriumi varoma dviratė transporto priemonė plačiais ratais yra panašesnė į elektrinį motorolerį.

Jų nuomos punktai yra išsidėstę J.Basanavičiaus gatvėje. Nepaisydami žmonių gausos išsinuomojusieji juos lekia didžiuliu greičiu ir pėsčiųjų gatvę yra pavertę lenktynių trasa.

Didžiausią pavojų kelia tai, kad šios transporto priemonės išnuomojamos net mažamečiams, kurie stengiasi išspausti visą įmanomą greitį.

Prieš keletą dienų važinėdamos elektriniais paspirtukais dvi paauglės partrenkė iš motinos rankos išsprūdusį dvejų metų berniuką.

Ant grindinio parkritęs vaikas atsipirko sumušimu.

Ji aiškinsis, ar neatsargiai važinėdamos mergaitės nepažeidė Kelių eismo taisyklių.

Palangos policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Gintautas Pocevičius teigė, kad šią vasarą dėl elektrinių paspirtukų užfiksuoti keli incidentai: „Buvo partrenkti pėstieji.

Kai kuriais atvejais jie patyrė nesunkių sužalojimų ir teko spręsti, kokią atsakomybę kaltininkams taikyti.“

Jo manymu, elektriniai paspirtukai yra pavojingesni už dviračius, nes staigiau pasiekia didesnį greitį ir yra sunkūs, todėl susidūrę su pėsčiaisiais gali juos sunkiai sužaloti.

Kaip sutramdyti Palangą užplūdusią naujovę, policijos pareigūnai receptų dar neturi.

„Pagal galią elektriniai paspirtukai yra prilyginami dviračiams, todėl jais galima važinėti visur, kur nedraudžiamas dviračių eismas“, – aiškino G.Pocevičius.

Šią transporto priemonę, kaip ir dviračius, viešosiose vietose vairuoti gali tik 12 metų sulaukę vaikai.

Tačiau elektrinių paspirtukų keliamą pavojų pajutusių kurorto pareigūnų manymu, daugiau nei 30 kilometrų per valandą greitį pasiekianti nauja transporto priemonė dviračiams neturėtų būti prilyginama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.