Rasos Kazėnienės karjeroje – naujas posūkis

Apie piktnaudžiavimą Kauno tardymo izoliatoriuje pranešusi šios įstaigos vyriausioji buhalterė Rasa Kazėnienė bus perkelta dirbti į Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyrių.

Ministrės Mildos Vainiutės teigimu, principingas ir profesionalus žmogus sustiprins auditorių pajėgas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ministrės Mildos Vainiutės teigimu, principingas ir profesionalus žmogus sustiprins auditorių pajėgas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2017, 4:19 PM, atnaujinta Aug 17, 2017, 5:07 PM

Ketvirtadienį apie tai pranešusi ministerija teigia, kad R.Kazėnienė turi auditoriaus darbui reikalingą išsilavinimą ir kvalifikaciją. Pažymima, kad ji daugiau kaip 12 metų dirbdama laisvės atėmimo vietų įstaigose ėjo vadovaujamas pareigas buhalterinės apskaitos ir analizės sektoriuje.

Ministrės Mildos Vainiutės teigimu, principingas ir profesionalus žmogus sustiprins auditorių pajėgas.

„R.Kazėnienės patirtis labai pravers užtikrinant visų laisvės atėmimo vietų įstaigų ir ministerijai pavaldžių institucijų finansinę bei ūkinę kontrolę“, – sakė ministrė.

Prieš kelis mėnesius teisingumo ministrės sprendimu ministerijoje centralizuota vidaus audito funkcija. Dabar Centralizuotas vidaus auditas tiesiogiai pavaldus ministrui ir gali tikrinti visas ministerijai pavaldžias institucijas.

R.Kazėnienė dukart pranešė apie pažeidimus Kauno tardymo izoliatoriuje. Pastarąjį jos tarnybinį pranešimą išnagrinėjęs Kalėjimų departamentas paskelbė, kad pažeidimai izoliatoriuje nesiliauja. Pavyzdžiui, Kauno tardymo izoliatorius neįvykdė Viešųjų pirkimų tarnybos nurodymo nutraukti maitinimo paslaugų tiekimo sutartį su bendrove „Niklita“.

Po pirmo jos pranešimo apie neskaidrius pirkimus ir kitus pažeidimus šiemet pavasarį vykstant tarnybiniam tyrimui atsistatydino nuo 2015 metų Kalėjimų departamentui vadovavusi Živilė Mikėnaitė, anksčiau ji ėjo Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pareigas.

Po patikrinimo atleistas izoliatoriaus vadovas Edvardas Kviatkauskas. Iš pareigų atsistatydino ir šį patikrinimą prižiūrėjęs teisingumo viceministras Donatas Matuiza.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.