Vytautas Bruveris: kairiųjų frontas – lyg smėlio dėžė

Jau jie galėtų ir kiek apsiraminti, nes tas „kas dieną po naujieną“ spektaklis gresia gaisru visame teatre.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2017, 7:01 AM

Trečiadienį sprendimą dėl buvimo koalicijoje priėmė dar pora partijos skyrių, tas sprendimas toks ir toks, taigi padėtis buvo tokia. O štai ketvirtadienį, pridėjus dar poros skyrių sprendimus, padėtis yra anava kokia. Laukiame, kas bus rytoj, kai mus pasieks naujienos iš dar poros skyrių. Ir taip iki rugsėjo 20-osios.

Tokį serialą užsuko Socialdemokratų partijos centrinis aparatas, nuolat platinantis žinias, kaip balsuoja kairiųjų skyriai nuo Ąžuolų Būdos iki Griškabūdžio, spręsdami, ar verta likti valdančiojoje koalicijoje.

Bet regėdamas tokį erzinantį entuziazmą elitas kaista, o kai kurie jo atstovai netgi ima klaidžioti tarp dviejų pušų.

Šiomis dienomis taip elgėsi buvęs partijos pirmininkas A.Butkevičius. Neseniai kartu su kitais buvusiais socialdemokratų vedliais paskelbęs manifestą „Neišeik tu iš sodžiaus!“, po naujos porcijos žinių iš skyrių jis ėmė skelbti, jog partija neturėtų apsispręsti vienaip ar kitaip, o tik pašurmuliuoti, o jeigu apsisprendžia išeiti, tai dar pabūti iki Naujųjų metų, o gal ir išvis tik „peržiūrėti“ koalicijos sutartį.

Įdomiausia šios kebeknės vieta – apsisprendus išeiti dar pabūti iki Naujųjų, nes, matote, reikia priimti naujus mokesčių įstatymus ir kitų metų biudžetą.

Tačiau jeigu draugiškai priimi, kam tuomet išeiti?

O jeigu nesutarimai tokie dideli, kaip signalizuoja dabartinis pirmininkas ir jo šalininkai, tai ko dar terliotis?

Žodžiu, dar neseniai galingiausia šalies politinė jėga jau ima priminti smėlio dėžę, kurioje visi lygūs – ir geltonsnapis jaunimas, ir solidžiai apšarmoję senjorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.