JAV kongresmenai pakurstė aistras dėl Sporto rūmų

Baltijos regione pastaruoju metu lankosi įvairios JAV kariškių ir parlamentarų delegacijos ir siekia įtikinti, kad, nepaisant Vašingtone siaučiančio politinio chaoso, Amerikos užsienio politika esą išlieka patikima ir stabili.

Žydų kapinės. <br>M.Patašiaus nuotr. 
Žydų kapinės. <br>M.Patašiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2017, 5:58 PM

Todėl nesunku suprasti, kaip mūsų politikų džiūgavimą aptemdė keliolikos JAV kongresmenų kreipimasis į Lietuvos valdžią, – esą būtina sustabdyti Sporto rūmų rekonstrukciją Vilniuje, nes tai išniekina ten buvusias žydų kapines.

Šis senas skaudulys tikrai jautrus ir itin svarbus Lietuvos įvaizdžiui ne vien JAV, bet ir Vakaruose apskritai – kaip ir kiti su žydų paveldu ar Holokaustu susiję klausimai.

Nors grėsmę žydų kapinėms ne kartą yra paneigusi mūsų valdžia, ekspertai, vietos žydų bendruomenė, apie tai vis dar kalba radikalesnioji Lietuvos ir pasaulio žydų dalis. Pasinaudodami savo įtaka šie veikėjai ir pasiekė, kad atsirastų minėtas JAV kongresmenų kreipimasis.

Šis kreipimasis primena ir tai, kad nereikia numoti ranka į kovą, šiuo metu vykstančią Lietuvos žydų bendruomenės vadovybėje tarp skirtingų požiūrio į dialogą su valstybe atstovų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.