Prezidentė Seimui teikia nutarimo projektą dėl karių dalyvavimo tarptautinėse operacijose

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teikia Seimui nutarimo projektą „Dėl Lietuvos Respublikos karinių vienetų dalyvavimo tarptautinėse operacijose“. Siūlymui didinti Lietuvos karių skaičių tarptautinėse operacijose pirmadienį, rugpjūčio 21 d., pritarė Prezidentės vadovaujama Valstybės gynimo taryba. Tai nuspręsta reaguojant į saugumo iššūkius pasaulyje ir prisidedant prie tarptautinės bendruomenės pastangų kovoje su terorizmu. 

A.Vaitkevičiaus nuotr.
A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2017, 11:44 AM, atnaujinta Aug 22, 2017, 11:46 AM

Seimo patvirtintas mandatas dėl Lietuvos karių dalyvavimo tarptautinėse operacijose baigiasi 2017 m. gruodžio 31 dieną. Šiuo metu operacijose užsienyje tarnauja apie 90 šalies karių. 

Lyginant su 2017 m., Lietuvos karių dalyvavimas tarptautinėse antiteroristinėse operacijose ir kitose programose per artimiausius dvejus metus turėtų padidėti apie 30 proc. Kaip jau skelbta, neatmetama galimybė, kad į Iraką bus siunčiamos ir Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgos (SOP).  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.