Darbą pradeda nauja Lenkijos ambasadorė Lietuvoje

Darbą pradeda naujoji Lenkijos ambasadorė Lietuvoje Urszula Doroszewska.

Naujoji Lenkijos ambasadorė yra dirbusi prezidento Andrzejaus Dudos patarėja Rytų politikos klausimais.<br> Roberto Dačkaus (president.lt) nuotr.
Naujoji Lenkijos ambasadorė yra dirbusi prezidento Andrzejaus Dudos patarėja Rytų politikos klausimais.<br> Roberto Dačkaus (president.lt) nuotr.
 Roberto Dačkaus (president.lt) nuotr.
 Roberto Dačkaus (president.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 23, 2017, 11:38 AM, atnaujinta Aug 23, 2017, 11:41 AM

Trečiadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė jos skiriamuosius raštus. 

U.Doroszewska ambasadorės pareigose keičia nuo 2013 metų Lenkijos ambasados Lietuvoje vadovu dirbusį diplomatą Jaroslawą Czubinskį. 

Prezidentės spaudos tarnyba pranešė, kad D.Grybauskaitė su naująja ambasadore aptarė bendradarbiavimą saugumo ir gynybos srityse, energetinio saugumo stiprinimą, dvišalius ryšius. 

Anot Prezidentūros, Lenkijai ir Lietuvai būtina ir toliau glaudžiai bendradarbiauti siekiant nuolatinio Jungtinių Valstijų ir kitų sąjungininkų buvimo regione, sprendimų dėl regioninės oro gynybos, kovojant su propaganda bei kitomis hibridinėmis grėsmėmis. 

„Abi valstybės vienodai supranta būtinybę stiprinti Europos energetinį saugumą ir mažinti Europos Sąjungos (ES) priklausomybę nuo rusiškų dujų. Elektros tinklų sinchronizacija, atsakas į Astravo atominės elektrinės keliamas grėsmes – tai bendri Lietuvos ir Lenkijos interesai“, – rašoma pranešime. 

Naujoji Lenkijos ambasadorė yra dirbusi prezidento Andrzejaus Dudos patarėja Rytų politikos klausimais, buvo Lenkijos ambasadore Gruzijoje, dirbo 2010 metais per lėktuvo katastrofą žuvusio prezidento Lecho Kaczynskio kanceliarijoje. 

Paskutinį dešimtmetį Vilniaus ir Varšuvos ryšius temdė ginčai dėl tautinių mažumų padėties bei Lenkijos investicijų į naftos perdirbimo gamyklą Mažeikiuose. 

Lenkija ir Lietuva sutaria dėl daugelio saugumo klausimų, tačiau gerokai skiriasi abiejų šalių vizijos dėl Europos Sąjungos ateities. 

Lenkijos valdančioji partija „Įstatymas ir teisingumas“ daug griežčiau kritikuoja Vokietijos ir Briuselio pareigūnų veiksmus ir atsisako priimti pabėgėlius pagal ES programą. Lietuva labiau pabrėžia ES solidarumo svarbą ir užmezgė itin glaudžius santykius su Vokietija, o Europos Komisijos ir Lenkijos ginčuose stengiasi laikytis neutraliai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?