Pajūrio kurorte susikibo dėl pravirų valgyklos langų: grasino užmušti

Pajūrio kurorte gyvenanti pora nesusikalba su šalia esančios valgyklos savininkais. Jie, paprašyti palaikyti tvarką savo darbo vietoje ir nekelti aplinkiniams nepatogumų, atsakė smurtu ir grasinimais užmušti. 

 Atviri valgyklos langai kurorte privedė net iki grasinimu užmušti.<br> M.Patašiaus nuotr. 
 Atviri valgyklos langai kurorte privedė net iki grasinimu užmušti.<br> M.Patašiaus nuotr. 
Kėde paremtas atviras langas. <br> Skaitytojo nuotr. 
Kėde paremtas atviras langas. <br> Skaitytojo nuotr. 
 Atviri valgyklos virtuvės langai.<br> Skaitytojo nuotr. 
 Atviri valgyklos virtuvės langai.<br> Skaitytojo nuotr. 
 Atliekos laikomos tiesiog kieme.<br> Skaitytojo nuotr. 
 Atliekos laikomos tiesiog kieme.<br> Skaitytojo nuotr. 
 Atliekos laikomos tiesiog kieme.<br> Skaitytojo nuotr. 
 Atliekos laikomos tiesiog kieme.<br> Skaitytojo nuotr. 
 Rūkymo vieta.<br> Skaitytojo nuotr. 
 Rūkymo vieta.<br> Skaitytojo nuotr. 
 Papildoma vėdinimo anga.<br> Skaitytojo nuotr. 
 Papildoma vėdinimo anga.<br> Skaitytojo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2017-08-24 18:45, atnaujinta 2017-08-24 18:54

Į lrytas.lt redakciją kreipėsi skaitytojas Anatolijus ir papasakojo, kaip stipriai jo gyvenimą apkartino šalia įsikūrusios kavinės darbuotojai bei darbo taisyklės. 

Šventojoje, Jūros gatvėje, 28 numeriu pažymėtame name, patalpos buvo išnuomotas A.Staponio individualiajai įmonei, kuri įkūrė ten valgyklą. 

„Įkūrus valgyklą, aplinkiniams gyventojams švaraus oro nebeliko – viską užmuša slogus kepinamų lašinių su svogūnais tvaikas, sklindantis pro nuolat atvirus virtuvės langus ir duris. Kadangi valgyklos patalpose nėra pakankamos ventiliacijos, jie iškirto papildomą skylę namo sienoje, bet ir to nepakako. Kad virtuvės darbuotojai tiesiog neužtrokštų gamybos smarvėje, jie vėdinasi visais įmanomais būdais“, – laiške, atsiųstame naujienų portalo lrytas.lt redakcijai, rašo Anatolijus. 

Skaitytojas gyvena antrame namo aukšte, o pirmame –  naujoji valgykla. Buto langai ir balkonas išeina į vidinį kiemą. Dėl iš valgyklos atkeliaujančio kvapo jų atidaryti beveik neįmanoma, pasakojo Anatolijus. 

Grasino užmušti

Anatolijus rašė, kad valgyklos savininkų ne kartą prašė virtuvės duris laikyti uždaras, o ir patys praeidami duris priverdavo. 

„Tuomet aš nusprendžiau pasikviesti A.Staponą į svečius, tikėdamasis, kad jie įsitikins, jog į mūsų butą tikrai eina smarvė, ir mes pabandysime rasti bendrą sprendimą dėl valgyklos durų“, – rašė Anatolijus. 

Rugpjūčio 6 dieną įvyko susitikimas. „Savininkas tiesiu taikymu pripuolė prie manęs ir sakydamas „pirmiausia nusiimk akinius“, kaire ranka nuplėšė akinius nuo veido, nusviedė juos į kambario gilumą, o dešinės rankos delnu smogė iš šono į galvą ir sugriebė už kaklo“, – pasakojo Anatolijus.  Jis taip pat pasakojo, kad buvo iškeiktas necenzūriniais žodžiais, jį grasino užmušti, jei kišis ne į savo reikalus. Tokie patys grasinimai buvo pakartoti bute tuo metu buvusiai Anatolijaus žmonai. 

„Iki šiol esame apimti streso. Patyrėme didžiulę materialinę ir moralinę žalą, nes nebegalėjome būti savo nuosavose poilsio patalpose gražiausiomis vasaros dienomis, kurių ne taip jau daug šiemet buvo, pasidžiaugti pagaliau jau šilta jūra, pakvėpuoti gaiviu jodo prisotintu oru“, – pasakojo Anatolijus. 

Policija buvo atvykusi, bet konflikto nebuvo?

 

Susisiekus su minėtos valgyklos savininku A.Staponiu, jis neigė, kad įvyko konfliktas. „Pirmą kartą girdžiu. Gražiai susitarėme, ir viskas. Nebuvo jokio konflikto", – sakė A.Staponis. Jis taip pat patvirtino, kad policijos pareigūnai buvo atvykę, tačiau iškviesti buvo dėl neuždaromų valgyklos durų. 

„Dabar tų kaimynų nėra, tai ir konfliktų nebėra“, – tvirtino A.Staponis. 

Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato atstovė sakė ką kita. 

Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė patvirtino, kad rugpjūčio 6 dieną buvo gautas iškvietimas į Jūros gatvę 28. 

„Buvo gautas pranešimas apie nusikaltimą asmeniui. Skambinantis asmuo teigė, kad namo apačioje esančios kavinės savininkas trenkė pranešėjui per veidą du kartus ir grasino, kad šis nelįstų, kur nereikia. Konfliktas įvyko dėl iš kavinės sklindančių kvapų", – patvirtino A.Grauslienė. Tyrimą toliau vykdo Palangos policijos komisariatas. 

Nusiskundimų nebuvo gauta

Palangos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkė Virginija Grigalauskienė teigė, kad šiame pastate jau daug metų veikia viešojo maitinimo įstaigos, keičiasi tik nuomotojai. 

Ji patvirtino, kad šių metų gegužės 5 dieną buvo atliktas patikrinimas, įvertintos maisto tvarkymo veiklos sąlygos ir išduotas Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimas Aivaro Staponio individualiajai įmonei, valgyklai „Pajūrio valgykla“, sezoninei veiklai vykdyti. 

„Šio sezono metu problemų ar nusiskundimų dėl šiuo  adresu veikiančios  maitinimo įstaigos VMVT Palangos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba negavo“, – sakė V.Grigalauskienė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.