Arūnas Dumalakas. Mokyklas su Seimu riša bambagyslės

Artėjant Rugsėjo 1-ajai vieną pamoką reikia išmokti ir moksleivių tėvams. O tie mokslai – kandidatų į Seimo narius biografijų studijos.

Seimo rinkimai dar toli, bet jiems artėjant reikėtų nepamiršti atidžiai perskaityti, kur kiekvienas kandidatas gimęs ir užaugęs. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Seimo rinkimai dar toli, bet jiems artėjant reikėtų nepamiršti atidžiai perskaityti, kur kiekvienas kandidatas gimęs ir užaugęs. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arūnas  Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Seimo rinkimai dar toli, bet jiems artėjant reikėtų nepamiršti atidžiai perskaityti, kur kiekvienas kandidatas gimęs ir užaugęs. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo rinkimai dar toli, bet jiems artėjant reikėtų nepamiršti atidžiai perskaityti, kur kiekvienas kandidatas gimęs ir užaugęs. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Arūnas Dumalakas, „Lietuvos rytas“

2017-08-25 06:39, atnaujinta 2017-08-25 06:42

Taip, Seimo rinkimai dar toli, bet jiems artėjant reikėtų nepamiršti atidžiai perskaityti, kur kiekvienas kandidatas gimęs ir užaugęs. Jei gyvenate kokiuose Paežeriuose, o iš šio kaimo kilęs į Seimą besibraunantis politikas, balsuokite – nepasigailėsite.

Jeigu jam nusišypsos sėkmė, bus gerai ir jums. Bent jau jūsų vaikai lankys renovuotą mokyklą. Neteks jiems sėdėti šaltose klasėse pelėsiais išmargintomis sienomis.

Šią Rugsėjo 1-ąją tokia laimė šypsosis Lumpėnų kaimo (Pagėgių sav.) pirmokams ir jų tėvams. Čia pastatyta nauja mokyklos katilinė, uždengtas stogas, pakeisti langai, įrengti nauji bėgimo takai stadione, krepšinio, teniso aikštės.

Ir nesvarbu, kad į Lumpėnų mokyklą Rugsėjo 1-ąją ateis tiktai du pirmokai, o iš viso joje mokysis vos 20 moksleivių.

Nepasigailėjo lumpėniškiai Pagėgių meru išsirinkę V.Komskį, o anksčiau Seimo nariu – K.Komskį. Abu jie toje Lumpėnų mokykloje, šiemet pavyzdingai suremontuotoje, mokėsi. Nors „tvarkiečiai“ broliai aiškina, kad myli visas Pagėgių krašto mokyklas, labiausiai tą meilę pajuto Lumpėnų.

O Švietimo ir mokslo ministerija nė nemėgina dangstyti partinio mokyklų finansavimo. Savivaldybės pernai gavo iš jos nurodymus ketinamų renovuoti švietimo įstaigų sąrašą derinti su Seimo valdančiosiomis partijomis.

Net 1,8 mln. eurų konkrečioms mokykloms siūlė skirti Seimo nariai, o daugiausia – buvusios ministrės „darbietės“ A.Pitrėnienės kolegos.

Kas kita Vytės Nemunėlio pradinė mokykla Vilniuje. Joje mokslų nekrimto nė vienas Seimo narys, tad dabar tėvams tenka patiems dažyti lubas ir sienas, pakabinti lentas klasėse, kad jų atžalos Rugsėjo 1-ąją turėtų kur ateiti.

Vilniečių moksleivių tėvai prieš praėjusius Seimo rinkimus neišmoko pamokos – rinkosi ne tuos. Tad dabar šveisti klases tenka patiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.