Priklausomų asmenų bendruomenė „Aš esu“ kviečią į bendrystės šventę

Jau trečius metus iš eilės VA Caritas priklausomų asmenų bendruomenė „Aš Esu“ kviečia į didįjį Šeimadienį. Tai bendrystės šventė skirta pirmiausiai įvairių priklausomybių varginimus patiriantiems žmonės, jų artimiesiems, taip pat ir kiekvienam žmogui, kuris alksta dieviško gailestingumo ir žmogiškos bendrystės. 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2017, 6:59 AM, atnaujinta Aug 25, 2017, 7:02 AM

Didysis „Aš esu“ bendruomenės Šeimadienis – tai galimybė dalyvauti kardinolo A. J. Bačkio aukojamose šv. Mišiose už visas šeimas, kurias palietė priklausomybių ligos keliamas skausmas. Tai galimybė užduoti klausimą specialistui ar įsiklausyti į konferencijos priklausomybių tema įžvalgas. Tai Agapė, dalinantis ne tik žemiškomis gėrybėmis, bet ir viltimi, tikėjimu ir meile. Taip pat tai meno paroda ir puikus M. Kuliavo aranžuotų sutartinių koncertas nepakartojamoje Šv. Stepono bažnyčios erdvėje.

Renginio metu vyks konferencija „Priklausomybės šiuolaikinėje visuomenėje: tendencijos, problemos ir sprendimų galimybės“. Konferencijoje dalyvaus ir pranešimus skaitys: sveikatos apsaugos ministras dr. A. Veryga, gydytojas toksikologas dr. R. Badaras, Vilniaus universiteto profesorė psichologė dr. L. Bulotaitė, bendruomenės „Aš Esu“ vadovo pavaduotoja psichologė dr. J. Kymantienė, Seimo narys filosofas-religijotyrininkas dr. A. Navickas, gydytoja-psichiatrė V. Andrejauskienė, Narkotikų, tabako ir alkoholio departamento direktorė I. Juozapavičienė.

Konferencijoje atvirai ir drąsiai bus kalbama apie vis dar nepakankamai rimtai vertinamas rizikas: marihuanos ir vaistų vartojimą, pažangių technologijų laikmečio grėsmes – priklausomybę nuo interneto. Ieškosime sprendimų – aptarsime reabilitacijos ir reintegracijos vaidmenį, taikant kompleksines priemones priklausomybių problemoms spręsti, gilinsimės į efektyvaus priklausomybių gydymo prielaidas, nepamiršdami realaus gyvenimo paradoksų, apžvelgsime politinės galios reikalaujančius priklausomybių problemos sprendimus. Prisiminsime krikščioniškos antropologijos įžvalgas apie priklausomybių fenomeną. 

Šventė vyks rugsėjo 2 dieną (šeštadienį) Vilniuje, šv Stepono bažnyčioje, Visų Šventųjų bažnyčioje ir „Aš esu“ bendruomenės namų kieme. 

Šventės programa

14:00 Konferencija Šv. Stepono bažnyčioje (įėjimas per bendruomenės kiemą, Šv. Stepono g. 37).

15:30 kavos pertrauka bendruomenės namų kieme

17:00 Šv. Mišios Visų Šventųjų Bažnyčioje (Rūdinikų g. 20)

18:00 Agapė bendruomenės namų kieme 19:00 Koncertas Šv. Stepono bažnyčioje

Šeimadienio metu Šv. Stepono bažnyčioje ir bendruomenės patalpose vyks paroda „Mano istorija“, kurioje savo darbus pristatys menininkai A. Zakarauskas, S. Maslauskaitė, R. Milkintas, R. Gritėnas, A. Liaudanskas, D. Gudačiauskaitė, J. Škulienė, Y. Ross, U. Šimulynaitė. 

Priklausomų asmenų bendruomenė „Aš esu“ kunigo Kęstučio Dvarecko iniciatyva, laiminant  Kardinolui A. J. Bačkiui, įkurta 2009 m. pavasarį. Šiandien bendruomenės „Aš esu“ veikla apima reabilitacijos, reintegracijos, artimųjų, visuomenės jautrinimo, sklaidos į Vilniaus arkivyskupijos parapijas programas.

Bendruomenėje nuolat gyvena nuo 15 iki 20 asmenų priklausomų nuo alkoholio, narkotikų, azartinių lošimų. Bendruomenėje dirba kompleksinę pagalbą priklausomiems asmenims ir jų artimiesiems suteikti galinti sielovadininkų, psichiatrų, psichologų, socialinių darbuotojų, socialinių darbuotojų padėjėjų ir savanorių komanda.

Svarbi bendruomenės veiklų dalis skirta darbui su Lietuvos parapijomis, kuria siekiama skleisti žinią apie pagalbos priklausomiems asmenims ir jų artimiesiems galimybes bei mažinti stigmatizuojantį visuomenės požiūrį į priklausomybės ligą.

Šventės organizatoriai: Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ priklausomų asmenų bendruomenė „Aš esu“ ir Vilniaus Visų Šventųjų parapija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.