Žemės ūkio ministrui jau gerai ir Vilniuje

Daugiau kaip pusmetis ministro kėdėje, o noro kur nors kraustytis – nė ženklo. Anksčiau apie Žemės ūkio ministerijos perkėlimą į Kauną entuziastingai kalbėjęs Bronius Markauskas šiuo metu svyruoja.

„Aš iniciatyvos tikrai nerodysiu“, – kalbėdamas su „Lietuvos rytu“ atvirai pareiškė „valstietis“ B.Markauskas, paklaustas apie jo vadovaujamos Žemės ūkio ministerijos perkėlimą į Kauną.<br>T.Bauro nuotr.
„Aš iniciatyvos tikrai nerodysiu“, – kalbėdamas su „Lietuvos rytu“ atvirai pareiškė „valstietis“ B.Markauskas, paklaustas apie jo vadovaujamos Žemės ūkio ministerijos perkėlimą į Kauną.<br>T.Bauro nuotr.
Žemės ūkio ministerijos iškaba pastatą sostinės centre turėtų puošti dar ilgai.
Žemės ūkio ministerijos iškaba pastatą sostinės centre turėtų puošti dar ilgai.
Daugiau nuotraukų (2)

Tadas Ignatavičius, „Lietuvos rytas“

Aug 25, 2017, 12:45 PM, atnaujinta Aug 25, 2017, 12:46 PM

„Aš iniciatyvos tikrai nerodysiu“, – kalbėdamas su „Lietuvos rytu“ atvirai pareiškė „valstietis“ B.Markauskas, paklaustas apie jo vadovaujamos Žemės ūkio ministerijos perkėlimą į Kauną.

Priminus Vyriausybės programoje numatytus „valstiečių“ užmojus ministras sakė, kad prie šio sumanymo nenorėtų kišti rankų: „Jei bus valia keltis, neprieštarausiu.

Ir premjerui Sauliui Skverneliui sakiau, kad paklusiu bet kokiam Seimo ir Vyriausybės sprendimui.“

Paliestų šimtus žmonių

Tačiau atrodo, kad B.Markauskas partijos vadovų valią vykdytų sukandęs dantis.

„Būtų sudėtinga“, – atsakė jis, paklaustas, ar pradėjus vadovauti Žemės ūkio ministerijai jam vis dar atrodo realu įvykdyti rinkimų pažadus ir perkelti ministeriją į Kauną.

Mat iškeliant ministeriją iš Vilniaus reikėtų į Kauną perkelti ir visas jai pavaldžias institucijas – tarp jų ir Nacionalinę mokėjimo agentūrą, kurioje šiuo metu dirba per 700 žmonių, taip pat Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, Valstybinę augalininkystės tarnybą.

„Būtų labai sunku dirbti, jei ministerija būtų ten, o jai pavaldžios įstaigos čia. Tai paliestų tūkstančius žmonių, kurie noro keltis dirbti kitur neturi. Tai būtų labai rimtas iššūkis“, – pripažino ministras.

Neatsirado norinčių vykti

Politikas „Lietuvos rytui“ atskleidė, kad labai rimtai buvo svarstoma galimybė sujungti Vilniuje esančią Rinkos reguliavimo agentūrą ir Kaune įsikūrusį Žemdirbių mokymo centrą.

Norėta, kad šių įstaigų būstinė atsirastų Kaune.

„Mes atlikome agentūros darbuotojų apklausą ir paaiškėjo, kad faktiškai nė vienas jų nesutiktų išvykti iš Vilniaus“, – kalbėjo B.Markauskas.

Kadrų problemų jau iškilo ir į Klaipėdą perkeliant prie Žemės ūkio ministerijos Vilniuje veikiančią Žuvininkystės tarnybą.

Nenorėtų sakyti nuomonės

„Šiandien Kaune nerastume ir tam tinkamų patalpų. Juk nepersikelsime į „Žalgirio“ areną.

Su meru Visvaldu Matijošaičiu apie patalpas kalbėta, jis yra pasiryžęs priimti ministeriją. Statybos jau turėtų būti pradėtos“, – kalbėjo B.Markauskas.

„Valstietis“ taip pat užsiminė, kad, žvelgiant iš ministro pozicijos, racionaliausia būtų Žemės ūkio ministeriją įkurdinti šalia kitų valdžios įstaigų – planuojamame vyriausybinių pastatų komplekse prie Seimo.

„Bet nenoriu agituoti nei už, nei prieš. Jeigu šiandien manęs klaustų, kaip daryti, aš, ko gero, neturėčiau išsakyti savo nuomonės.

Tai turėtų būti absoliučiai politinis sprendimas, priimamas atsižvelgiant ne į tai, kaip būtų geriau ministerijai, bet laikantis įsipareigojimo dėl regionų politikos stiprinimo.

Negaliu sakyti, kad pritarčiau tam iš bėdos, bet jeigu reikia – ką darysi.

Manau, pirmiausia turėtų įvykti pačios ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų ir įmonių reorganizacija. Tada būtų aiškesnis žmonių skaičius, patalpų poreikis. O tokia pertvarka galėtų baigtis tik kitų metų pabaigoje“, – dėstė B.Markauskas.

Beje, ministras atskleidė, kad dabartinės valdžios užmojais iškelti iš Vilniaus ne tik Žemės ūkio, bet ir Aplinkos ministeriją nesižavi ir Prezidentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.