Dalijimosi iniciatyva kviečia padėti skurdžiai augantiems vaikams pasiruošti mokyklai

Dalijimosi iniciatyva kviečia padėti skurdžiai augantiems vaikams pasiruošti mokyklai Vasarai skaičiuojant paskutines savaites bene visų moyklinukų tėvų darbų sąraše – mokyklinių prekių suruošimas.

 M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
 M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2017, 11:45 AM

Vieniems tai – varginanti užduotis, renkantis po sąsiuvinį, rašiklį ir pieštukų komplektą atskirai, kitiems, ypač būsimųjų pirmokų tėveliams – džiugi kelionė po mokyklinių priemonių pasaulį.

Šiemet ši kelionė gali būti keliskart malonesnės visiems, nes ši tradicinė tėvelių užduotis gali labai pagelbėti likimo nuskriaustiems vaikams. Šiemet biuro prekių tiekimo kompanija „Office system“ kartu su bendraminčiais iš VšĮ „Ištiesk gerumo ranką nuskriaustiesiems“ susivienijo taip reikalingai dalinimosi iniciatyvai ir kviečia iki rugsėjo 30 d. įsigyti specialų, jau sukomplektuotą mokyklinį krepšelį „Žirnis“ arba „Žirnis plius“ – įsigijus vieną tokį rinkinį, kitas pasieks socialiai remtinas šeimas, kurių vaikams trūksta būtiniausių mokyklinių priemonių.

Iniciatyva gimė ne ant valdybos stalo, o darbuotojų, kolegų galvose, pabendravus su skurdžiai gyvenančiomis šeimomis ir iš noro padaryti bent mažytį pokytį – padėti šių šeimų vaikams pajusti tą mokslo metų pradžios džiaugsmą – naujų pieštukų kvapą, kreidelių spalvas, galimybę išlaisvinti fantaziją ir bent trumpam pamiršti nevaikiškus rūpesčius“, – pasakoja idėjos autorė, „Office System“ verslo klientų pardavimų vadovė Ramunė Kasparavičienė.

Pasak R. Kasparavičienės, šie rinkiniai sukomplektuoti pagal mokyklų reikalavimus, tad juose pradinukas ras visko, ko reikia naujiems mokslo metams. Komplektų kaina – jau iki 50% mažesnė, nei įsigyjant kiekvieną prekę atskirai, o visa antrojo krepšelio dovanų idėja yra visiškai orientuota į dalijimąsi ir kilusi iš kompanijos darbuotojų noro kurti iniciatyvią, socialiai atsakingą bendruomenę – skurstančius vaikus pasieks rinkiniai, kuriuose jie ras būtiniausias priemones mokslo metams.

„Artėjant rugsėjo 1-ąjai nupirkdami priemonių rinkinį savo vaikui, pradžiuginkite ir skurstančius vaikus. Lai jie išmoksta rašyti ir ateityje jums atsidėkos tapdami išlavinusiais, dorais piliečiais. Kartu pagelbėkime sunkiai besiverčiančioms daugiavaikėms šeimoms, nepritekliuje gyvenantiems neįgaliesiems bei socialiai remtinoms šeimoms suruošti vaikučius į mokyklas – šiems mokinukams trūksta būtinųjų kanceliarinių priemonių. Lai neužkerta kelio skurdas jiems tapti išsimokslinusiais, dorais piliečiais“, – prisidėti kviečia Všį „Ištiesk gerumo ranką nuskriaustiesiems“ direktorius. Algimantas Patackas.

Iniciatyvos autorė R. Kasparavičienė priduria, kad tai – ne pirmoji „Office system“ labdaros akcija, tik iki šiol įmonė gerus darbus darė tyliai, – „O šįkart kviečiame prie gražios idėjos jungtis visus, nes jau žinome, kaip gera padėti“.

Šią vasarą Tulpiakiemio vaikų dienos centras iš įmonės jau sulaukė taip reikalingos pagalbos ir jo atstovė Vilma Šidlauskienė pasidalijo savo mintimis: „“Vos gavus siuntinį, nudžiugome – jis mums suteikė spalvų, galimybių, džiaugsmo! Kai kurių priemonių – dažų, modelino, kopijavimo popieriaus ir kitų mums jau trūko kaip oro! Vaikus pratiname kurti, išreikšti save, mokytis, tai jie labai nusimena, kai nebėra ant ko – net ir antros popieriaus lapų pusės būna išnaudotos... Jūs net neįsivaizduojate, kaip smagu matyti rankas, kurios taip ir nebūtų niekada lietusios dažų ar flomasterių, brėžiančias nedrąsias linijas ir vis drąsesnius potėpius! Įsigyti rinkinius kviečiami ne tik tėveliai, bet ir įmonės, norinčios prisidėti prie tvaraus, socialiai atsakingo verslo modelio. Dalinimosi akcijos eigoje „Office system“, įmonėms ir asmenims sutinkant, komunikuos, kas prisidėjo prie iniciatyvos – nes vienas geras darbas veda prie kito.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.