„Valstiečių“ lyderiui sukritikavus girą, Aurelijus Veryga pasakė, ar ji bus uždrausta

Šeštadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis išreiškė susirūpinimą dėl alkoholio kiekio giroje. Reaguodamas į partijos pirmininko pastabą, sveikatos apsaugos ministras suskubo situaciją švelninti.

 Sveikatos apsaugos ministras sureagavo į Ramūno Karbauskio pastabą dėl alkoholio kiekio giroje. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
 Sveikatos apsaugos ministras sureagavo į Ramūno Karbauskio pastabą dėl alkoholio kiekio giroje. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2017, 2:47 PM

Jis socialiniame tinkle paviešino nuotrauką, kurioje girą vartoja ir partijos lyderis ir Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė. Šie politikai aršiausiai kovojo už alkoholio kontrolės griežtinimą, ir dėl to susilaukė nevienareikšmiškų visuomenės reakcijų. 

Socialiniame tinkle „Facebook“ Sveikatos apsaugos ministras skubėjo nuraminti, kad gira nebus uždrausta. 

„Aš, Agnė Širinskienė ir Ramūnas Karbauskis irgi geriame girą! Kaip ir iki šiol, taip ir toliau ją bus galima sėkmingai gurkšnoti pamėgtose vietose?Tad nereikia baimintis, jog su gira „bus kažkas daroma”. Nauji mokesčiai ar kitos naujovės? Tikrai ne! Nejuokaukite! Nėra jokių planų ir minčių!“, – rašė politikas. 

Visgi, jis rekomenduoja tėvams atidžiai pažiūrėti giros sudėtį etiketėse. 

„Tik norime tiesiog pasakyti, kad renkantis girą, kaip ir bet kurį kitą maisto produktą, naudinga atidžiau skaityti etiketes. Ypač tėveliams vertėtų atkreipti dėmesį, ar produkte esančios medžiagos tinkamos jų atžalai“, – gražaus pirmadienio linkėdamas rašė ministras. 

„Atkreipkite dėmesį, ką duodate savo vaikams“, – perspėjo R.Karbauskis. Jis taip pat stebėjosi, kad nealkoholiniame aluje negali būti daugiau kaip 0,5 laipsnio alkoholio, o giroje – net 2 laipsniai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.