Į Lietuvą atvyksta JAV Sausumos pajėgų rotacinė kuopa

 

Lietuvos kariuomenės archyvo nuotr.
Lietuvos kariuomenės archyvo nuotr.
Lietuvos kariuomenės archyvo nuotr.
Lietuvos kariuomenės archyvo nuotr.
Lietuvos kariuomenės archyvo nuotr.
Lietuvos kariuomenės archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-08-29 10:37, atnaujinta 2017-08-29 10:38

Į Lietuvą bendroms treniruotėms su Lietuvos ir sąjungininkų kariais atvyksta JAV kariai – nauja Sausumos pajėgų rotacinių pajėgų kuopa. 

Antradienį iš JAV 91-ojo kavalerijos pulko atvykstantys prieštankinės kuopos kariai į Generolo Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje, Švenčionių rajone, atvyks bendrojo naudojimo keliais iš nuolatinės dislokacijos vietos Vokietijoje. Per Lenkiją atvažiuojantys kariai atsigabena ginkluotę ir kovinę techniką: visureigius, logistinius sunkvežimius – iš viso apie 30 technikos vienetų. 

Planuojama, Lietuvoje šios kuopos kariai bus dislokuoti iki spalio vidurio. Rotacijos metu JAV kariai savarankiškai treniruosis situacinio rengimo pratybose, dalyvaus bendrose pratybose su Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų padaliniais. 

Spalio pradžioje, planuojama, JAV kariai kartu su Lietuvos ir kitų NATO šalių prieštankiniais padaliniais dalyvaus tarptautinėse pratybose „Hunter“ (Medžiotojas). 

JAV sausumos pajėgų kariai Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse bei Lenkijoje rotuojasi nuo 2014 metų pavasario, kaip dalis JAV sausumos pajėgų operacijos „Atlanto ryžtas“. 

Be to, JAV nuo rugsėjo pradeda vadovavimą NATO oro policijos misijai Baltijos šalyse. Tai bus penktas kartas, kai JAV karinės oro pajėgos, siekdamos užtikrinti oro erdvės saugumą prie rytinių NATO sienų, patruliuos šioje misijoje iš Lietuvos kariuomenės aviacijos bazės Šiauliuose.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.