Vilniuje bare sumuštas Izraelio žydas – egiptietis jam trenkė alaus bokalu į galvą

Apsilankymas Lietuvoje vienam Izraelio piliečiui baigėsi skubios pagalbos skyriuje. Tiesa, jis ten atsidūrė toli gražu ne dėl lietuvių, o dėl mūsų šalyje apsilankiusio egiptiečio, panorusio kumščiais aiškintis politinius klausimus.

Izraelio pilietis Vilniuje buvo sumuštas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Izraelio pilietis Vilniuje buvo sumuštas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2017, 8:59 PM, atnaujinta Aug 30, 2017, 9:44 AM

Vakaras prasidėjo ramiai

Socialiniuose tinkluose plinta paviešėti į Lietuvą iš Izraelio atvykusio vaikino pasakojimas. Vyras papasakojo, kas jam prieš daugiau nei savaitę nutiko viename iš sostinės barų.

„Neapykanta žydams pasaulyje yra gyva. Tą sužinojau naktį, kai buvau užpultas dėl to, kad esu Izraelio žydas“, - rašė jaunas vyras.

Jis į Lietuvą atvyko rugpjūčio 22-ąją ir tą patį vakarą prisijungė prie grupės, keliavusios po Vilniaus barus. Ekskursiją organizavo jaunimo viešbutis, kuriame apsistojo.

Besilankant viename iš barų, vyras su grupe išėjo į lauką. Ten bestovint prie jų priėjo atsitiktinis vaikinas ir izraeliečio paklausė, iš kur šis esąs. Jis atsakė, kad yra iš Izraelio.

„Jo akys išsiplėtė ir jis pasakė, kad jis šalies, kuri yra mano šalies priešas. Aš jo paklausiau, ką jis turi omenyje ir jis atsakė, kad yra iš Egipto. Bandžiau likti diplomatiškas ir pasakiau jam, kad mes nesame priešai, nes yra pasirašyta taikos sutartis, o aš pats esu keliavęs į Egiptą ir kad tai yra graži šalis“, - prisiminimais apie liūdnai pasibaigusį vakarą dalijosi nukentėjęs kitatautis.

Tada egiptietis jo paklausė, ar šis yra tarnavęs kariuomenėje, ką izraelietis mano apie politiką ir kam, jo nuomone, priklauso Izraelio žemė – žydams ar palestiniečiams. Į šiuos klausimus teigė atsakęs tik tuo, kad baras nėra tinkama vieta aptarinėti politiniams klausimams.

„Jis manęs ir toliau klausinėjo, bet aš jam tiesiog kartodavau tą patį atsakymą. Tam pasikartojus kelis kartus aš paspaudžiau jam ranką, palinkėjau gero vakaro ir įėjau atgal į vidų“, - rašė vaikinas.

„Tu nesi iš Izraelio, nes Izraelio nėra“

Tačiau konfliktas tuo nesibaigė. Vakarui einant Izraelio pilietis pastebėjo, kad egiptietis nepaliaujamai į jį spokso. Maždaug po valandos Egipto pilietiis priėjo prie jo ir rėžė: „Tu nesi iš Izraelio, nes Izraelio nėra. Yra tik Palestina.“

Jaunas vyras teigė bandęs praskaidrinti situaciją, bet nepaisant jo bandymų, agresyvus vyras bandė sukelti ginčą.

„Tiesiog jam pasakiau: „Klausyk, nežinau ką nori, kad pasakyčiau, bet aš esu iš Izraelio.“ Jis kartojo, kad nėra tokios šalies kaip Izraelis, yra tik Palestina, kad mes okupavome jų žemes. Tada jis atkišo vidurinį pirštą man tiesiai prieš veidą. Buvau šokiruotas ir kitas dalykas ką pajutau, tai kaip jis griebė man už skruosto“, - pasakojo nukentėjusysis.

Toks egiptiečio veiksmas peržengė ribas. Izraelio pilietis ištiesė ranką, taip bandydamas palaikyti atstumą tarp savęs ir jį puolančio vyro. Galiausiai jis pasakė egiptiečiui nešdintis. Tuo metu prie konfliktuojančių vyrų priėjo Egipto piliečio draugas ir liepė užpultam izraeliečiui nustoti „pulti“ jo draugą.

„Tada pirmasis vaikinas, tas, su kuriuo kalbėjau lauke, trenkė man į veidą. Nebandžiau jam trenkti atgal ir toliau laikiau ištiesęs ranką, kad tarp mūsų išliktų atstumas. Tada jis pagriebė stiklinį alaus bokalą ir trenkė man juo į galvą, tai sudaužydamas jį.

Pasirodė apsauginis, jis mus atskyrė ir nuvedė mane į tualetą, kur patyriau siaubą pamatęs, kad veidas, marškiniai, švarkas ir batai buvo kruvini. Turėjau vykti į skubios pagalbos skyrių, kur man susiuvo žaizdas ir padarė rentgeno nuotraukas“, - vakarą prisiminė izraelietis.

Jam prireikė keleto siūlių, o rentgeno nuotraukos parodė, kad jam skilo nosies kaulas: „Niekada net neįsivaizdavau, kad kažkas panašaus man gali nutikti, bet štai aš – neapykantos nusikaltimo auka, užpultas dviejų vaikinų, nes padariau nusikaltimą – esu Izraelio žydas.“

Vyksta tyrimas

Kaip naujienų portalas lrytas.lt sužinojo iš Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato, pranešimas apie sužeistą Izraelio pilietį gautas rugpjūčio 23-ąją, apie 3 val. ryto. Apie sužeistą jaunuolį pranešė ligoninės, į kurią jis buvo pristatytas, darbuotojai.

„ Jis pats teigia, kad jį sumušė Egipto pilietis, tačiau kol kas ši informacija nėra patvirtinta, šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo“, - teigė policijos atstovai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.