Kokia gira apsvaigino Ramūną Karbauskį?

Geri vyrai geroj girioj gerą girą gėrė. Ši greitakalbė gali būti uždrausta, nes „valstiečių“ vedlys R.Karbauskis girą prilygino alkoholiui, su kuriuo atkakliai kovoja.

 T.Bauro nuotr.
 T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2017, 12:50 PM

Kaune į „Laisvės pikniką“ sugužėję svečiai buvo ne juokais išgąsdinti, kai Seimo Kultūros komiteto pirmininkas įspėjo, kad giros negalima ragauti vaikams, mat joje – net 2 procentai alkoholio!

Galbūt politikui šį skaičių pakuždėjo kokia Naisių bobutė, slapčia raugianti girą? Mat oficialūs giros gamintojai negali viršyti 1,2 tūrio procentų, o išskirtinės kokybės gėrimo – 0,8 proc. Pavyzdžiui, „Smetoniškoje giroje“ alkoholio yra iki 0,5 proc.

Gal Naisių bobutė ir nežino Lietuvoje galiojančių teisės aktų, bet politikas prieš gąsdindamas tautą galėtų pasidomėti.

Oficialūs gamintojai tikina, kad nuo jų gėrimo žmogus neprisigers. O ar gali galva apsisukti pavartojus Naisiuose paraugtos giros, galėtų pasakyti tik tas, kas ja vaišinosi.

Išgąsdintų giros mėgėjų suskubo raminti vyriausiasis išblaivintojas A.Veryga. Ministras prisipažino ją pats vartojąs, neketinantis papildomai apmokestinti ar drausti vaišintis renginiuose.

Tik ar tai sustabdys draudimų didmeistrį R.Karbauskį? Jei girai nebus uždegta raudona šviesa, ir be to dar yra kuo gąsdinti. Mat parduotuvių lentynose apstu gėrimų ir maisto produktų, kuriuose gali būti alkoholio pėdsakų.

Asmenims iki 21 metų dar galima uždrausti: kefyrą, rūgpienį, obuolių ir vynuogių sultis, raugintus kopūstus, saldainius su likeriu ar mamos keptus žagarėlius, į kurių tešlą ji įvarvina degtinės lašų.

O kad neprailgtų laikas iki kadencijos Seime pabaigos, „valstiečių“ lyderis galėtų sukurpti dar įvairesnių draudimų. Štai jo bendražygė A.Širinskienė disertacijoje skelbė, kad prezervatyvai yra nepatikima kontraceptinė priemonė. Mylėtis be jų gali būti nesaugu, tad geriausia išeitis – jaunimui iki 21 metų išvis uždrausti erotiką ir seksą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.