Naujo NŽT vadovo paieškos gali užtrukti

2017 m. rugpjūčio 30 d. 11:03
 Panašu, kad naujo Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) dar teks palūkėti. Žemės ūkio viceministras Artūras Bogdanovas sakė, kad konkursas vadovo vietai užimti turėjo būti paskelbtas dar šią savaitę, bet greičiausiai, kad kol kas tai neįvyks.
Daugiau nuotraukų (1)
„Nežinau ar spėsime šią savaitę. Ministras išvyko, turime dar suderinti kelias konkurso sąlygas. Dabar pažadėti, kad šią savaitę bus, negaliu“, - sakė A.Bogdanovas, pridurdamas, kad jokios ypatingos sąlygos kandidatams nebus taikomos.
Tiesa, viceministras neslėpė, kad nori, jog NŽT vadovu taptų specialistas, greičiausiai žemėtvarkininkas, ne bet kokios teisės žinovas, o konkrečiai dirbantis su žemės teisę. Pasak jo, buvę vadovai turėjo mažai žinių apie atkūrimo procesus, valstybinės žemės valdymą ir pan.
„Labai norėtųsi, kad būtų patyręs specialistas toje srityje, nes, deja, bet NŽT direktorius turi labai daug atsakomybės pasirašant galutinius sprendimus, o tam reikia daug drąsos ir stuburo“, - sakė A.Bogdanovas.
Pasak jo, pora paskutinių vadovų nebuvo šios srities specialistai ir tai lėmė, kad buvo pridaryta nemažai grubių klaidų, krito NŽT reitingai, sprendimai buvo priimami „ne į tą pusę“ arba buvo nepriimami visai.
Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad dabar jau buvęs NŽT vadovas Danielius Kuprys ministro įsakymu buvo atleistas rugpjūčio pradžioje. Sprendimas buvo priimtas gavus Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos rekomendacijas, kuri nustatė, kad D.Kupriui nuolat kyla interesų konfliktų, susijusių su jo iš valstybės nuomojama žeme.
Nacionalinės žemės tarnybos vadovas iš valstybės nuomoja 55-is hektarus žemės, dėl kurios nuomos jis įtariamas daręs spaudimą valstybės tarnautojams. Savo pareigas NŽT trečiadienį nustojo eiti ir visi D.Kuprio pavaduotojai.
Pats D.Kuprys teigia, kad jam metami kaltinimai – nepagrįsti. Ministro sprendimą jis žada skųsti teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.