Per pagrindinį priėmimą į profesines mokyklas priimta apie 11 tūkst. mokinių

 

Per pagrindinį priėmimą į profesines mokyklas priimta daugiau kaip 11 tūkst. mokinių, BNS nurodė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO).<br> M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Per pagrindinį priėmimą į profesines mokyklas priimta daugiau kaip 11 tūkst. mokinių, BNS nurodė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO).<br> M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donata Majauskienė (BNS)

Aug 31, 2017, 10:07 AM, atnaujinta Sep 4, 2017, 9:19 AM

Per pagrindinį priėmimą į profesines mokyklas priimta daugiau kaip 11 tūkst. mokinių, BNS nurodė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO).

Iš 833 per bendrąjį priėmimą pasiūlytų programų mokiniai pakviesti į mažiau nei 700, taip pat informavo asociacija.

Ketvirtadienį prasideda papildomas priėmimas į profesines mokyklas. Jame gali dalyvauti tik asmenys, neturintys pasirašytų profesinio mokymo sutarčių.

Šiame etape stojantieji galės pateikti iki 3 pageidavimų, kurių eiliškumas nėra svarbus. Kiekvienas stojančiojo pageidavimas bus įvertintas ir stojančiajam pranešta, ar jis atitinka numatytus programos reikalavimus, o rugsėjo 7-10 dienomis stojantysis turės pasirinkti vieną programą, kurioje nori mokytis. Rugsėjo 12–15 dienomis profesinio mokymo įstaigose bus pasirašomos sutartys su priimtaisiais.

Šiemet pirmą kartą priėmimas į profesines mokyklas rengiamas per LAMA BPO, tikimasi, kad dėl priėmimas vyksta skaidriau.

Bendrajame priėmime dalyvauja daugiau kaip 70 profesinio mokymo įstaigų.

Pernai į profesines mokyklas iš viso priimta 23,7 tūkst. mokinių.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.