Artūras Zuokas: „Nubauskime’’ gerumu

Lietuvos krepšinio rinktinė 2 taškais pralaimėjo Gruzijos žaidėjams. Sutinku, blogas startas, gaila ir apmaudu.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2017, 2:13 PM, atnaujinta Sep 1, 2017, 2:14 PM

Peržiūrėjau skaitytojų komentarus portaluose, kur įvairiais kampais aprašyta LT rinktinės nesėkmė. 95 proc. komentatorių sumaišė krepšininkus ir trenerį su žemėmis, išsityčiojo ir pažemino visais įmanomais žodžiais, kurie egzistuoja lietuviškame gatvės žodyne, o jų pritrūkus papildomai pasinaudojo skambesniais kaimynų epitetais, o kur dar grasinimai smurtu ir LT pilietybės atėmimu... Ir tai ne 10 ar 20 komentarų, o tūkstančiai bjaurių ir savivertę žlugdančių komentarų... Tikiuosi rinktinės nariai neturi laiko internetui ir nėra „gerų’’ draugų, kurie persiųstų žinutę su komentaru: „ gerai ant jūsų varo...’’.

Šiandien rugsėjo 1-oji – Mokslo ir žinių, laisvės diena. Skaitydamas tokius komentarus galvoju – negi šie „komentatoriai’’ taip pat su tokiu leksikonu auklėja savo vaikus, kai šie suklysta, ar keiksmažodžiais moko savo darbuotojus ar draugus. Toks „auklėjimas’’ ar „mokymas’’ tik žemina žmogų, demotyvuoja ir priverčia gyventi baimėje, galvojant, kad tik vėl nesuklysčiau. Kaip jaustis LT rinktinės žaidėjui, kuris atstovauja savo šalį, o jo šalies gyventojai už nesėkmę iš karto jo atsižadėjo? Kokie motyvai turi sutelkti mūsų rinktinę pergalėms? Varymas? „Nubauskime’’ gerumu. Pasakykime rinktinės vyrams, kad jumis tikime ir rytoj bus jūsų diena ir mūsų bendros pergalės. Jūs galit ir mes tai žinome!

Rugsėjo 1 –oji mokslo metu pradžia ne tik mokinukams ar studentams. Kiekvienas iš mūsų turime savo mokslo metus. Linkiu šiais mokslo metais visus išmokti skatinti, pasakyti gerą žodį ir palaikyti vienas kitą. Ir pamatysite, tai bus geriausi mokslo metai Lietuvai. Į tokią Lietuvą ir žmonės sugrįš, ir mes visi būsime nugalėtojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.