Audronė Urbonaitė. Sveikinu su rugsėju, rūkančios panos ir kitos viešųjų vertybių aukos!

Vasarą per prievartą pasižiūrėdavau kokią televizijos laidą, kai reikėdavo parašyti, ką eteris propaguoja. Komercinės propaguoja mėšlą: kas ką kelintą kartą vedė, su kuo susimetė ir kurį trečiarūšį „herojų“ pakeitė kitu. 

Cigaretės,rūkymas,jaunimas,sveikata<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Cigaretės,rūkymas,jaunimas,sveikata<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Audronė Urbonaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Audronė Urbonaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 1, 2017, 6:17 AM

Tie dalykai pasakojami taip atvirai begėdiškai, su fiziologinėmis detalėmis, pavogtų šūdniekių skaičiumi, lovų aprašinėjimais, kad internetu nesinaudojantys senukai, kurie vieninteliai TV laidas dar žiūri, kas vakarą turėtų gerti raminamuosius.


Bet kas jie mums rūpi, burbantys senukai. Blogiausia, kad nuostata keisti partnerius it pirštines ir rūkyti tarpuvartėse per darbo ir pamokų pertraukas tapo nerašyta viešąja norma. 

Kiekvieną moralinių iškrypėlių istoriją tuojau pat perrašo portalai ir „glianciniai „žurnalai, pasisėmę neužaugų „išminties“ iš facebooko ir pseudožvaigždžių postringavimų kiekviena proga.


Siūlau labai nuobodžią išeitį televizijoms ir vištų žurnalams: nuo šio rugsėjo kalbinkite tas, kurioms nuo rūkymo pagelto dantys, o plaučiuose daktarai rado įtartinas dėmes. 

Pasakokite, kokiomis ligomis užsikrečia tos, kurios kas savaitę bučiuojasi su kitu. Jo ir jos burnose per vieną apsinešusio kūno bučinį burnoje užsiveisia 18 milijonų naujų bakterijų. Apie kitas intymias vietas nė nekalbu: jos išsitampo ir išplera it seni sudėvėti sportbačiai.


Prarūkyti šešiolikamečių gražuolių plaučiai iki dvidešimties prakiurdo skyles, o keturiasdešimties operuojami vėžiai. Prakiurdintos intymios vietos nuo nėštumo saugojimosi hormoniniais vaistais garantuoja jums puikų vėžiuką ir medžiagų apykaitos sutrikimus.


Niekas apie tokius dalykus nekalba? Tėvai patys taip darė? Taip, jei buvo pašlemėkai ir jiems niekas nepasakė, kad vienintelė vertybė yra santūrumas ir ištikimybė.

Patikėkite, tai padeda, kokius niekus bemaltų trečiarūšiai muzikantai ir jų nebrandžios kekšytės.


Elgesio normų laisvumas pirmiausia kerta moterims, o ne patinams, nes jiems nereikia gimdyti. Bet juk mes visi lygiateisiai ir laisvi. Tik nukenčiama skirtingai.


Laisvo gyvenimo istorijos viešojoje erdvėje, šleikščios ir pigios, niekuo nesiskiria nuo televizijų laidų iš gilaus prasigėrusio kaimo, kurio  aukos bando viešai įrodyti savo teisumą: 24 smukimo ir smegenų suminkštėjimo valandos, per kurias išlenda tikrasis Lietuvos intelektas.

 

Kai einu per senamiesčio kiemą į darbą, visoms rūkančioms merginoms (yra ir penktokių) tyliai sušnabždu: „Rūkyk rūkyk – lengvai mirsi vėžiu“. Ir garsiai nusikvatoju. 

 

Didžiulė dalis dabartinių moksleivių merginų ateityje išgyvens nevaisingumą, medžiagų apykaitos sutrikimus, paauglystėje nualintos nervų sistemos ligas ir kitus brandžios visuomenės gėrio vaisius.

 

Rugsėjo pirmosios proga linkiu asketizmo: jis vienintelis padeda sulaukti to, ko tikimasi gyvenime, ir negraužti nagų, kai reikės mirti trisdešimties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.