„Valstiečių“ simbolika Kaune papuošti moksleiviai sukėlė aistrų jūrą

Vienas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderių Seimo narys Mindaugas Puidokas sukėlė tikrą aistrų jūrą, kai socialiniame tinkle pats paskelbė nuotrauką iš rugsėjo 1-osios šventės Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijoje. 

 M.Puidokas sveikino Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos pirmokus. <br> Nuotr. iš asmeninio archyvo.
 M.Puidokas sveikino Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos pirmokus. <br> Nuotr. iš asmeninio archyvo.
 „Valstiečiai“ švenčių metu nešioja žalias skareles.<br> R.Vitkaus nuotr.
 „Valstiečiai“ švenčių metu nešioja žalias skareles.<br> R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 4, 2017, 4:35 PM, atnaujinta Sep 4, 2017, 5:07 PM

Joje pavaizduotas M.Puidokas, sveikinantis moksleivius ir įteikiantis jiems Pirmoko pasus. 

Dar daugiau – visi vaikai pasipuošę žaliomis skarelėmis, kurios stulbinamai panašios į aksesuarus, kuriuos įvairių renginių metu mėgsta nešioti „valstiečiai“. Kai kam šios skarelės priminė sovietiniais laikais moksleivių nešiotus pionierių kaklaraiščius, tačiau pastarieji buvo raudonos spalvos. 

Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos direktorė Lina Viršilienė tikino, kad M.Puidokas Seimo nariu buvo išrinktas Aleksote, gyvena prie pat progimnazijos ir dažnai užsuka pasidomėti, kaip sekasi šiai švietimo įstaigai. 

Pasak pedagogės, M.Puidokas – ne vienintelis Seimo narys, lankantis progimnaziją. 

Pirmoko pasus rugsėjo 1-ąją moksleiviams paprastai įteikia kas nors iš garbingų svečių. Praėjusį penktadienį vykusios šventės metu pradėjo lyti, todėl klasėje atsidūrusiam M.Puidokui ir teko ši pareiga. 

L.Viršilienė tikino, kad moksleiviams išdalintos skarelės visiškai nesusiję su LVŽS. 

„Jau maždaug dešimtmetį gyvuoja tradicija pirmokams įteikti skareles, kad pagal jų spalvą jie atskirtų savo klasę. Skarelių būna įvairių spalvų – žalios, oranžinės ir net raudonos“, – aiškino progimnazijos direktorė. 

LVŽS pirmininko pavaduotojas M.Puidokas tikino, kad nesusipratimas kilo pamanius, kad „valstiečiai“ užrišo vaikams skareles. 

„Nei aš asmeniškai, nei partija niekaip nesusijusi su skarelėmis, kurias progimnazijos vadovybė dovanoja pirmokams savo iniciatyva kaip skiriamąjį ženklą“, – aiškino politikas. 

M.Puidokas tikino nuolat bendraujantis su visų savo rinkimų apygardoje esančių švietimo įstaigų bendruomenėmis ir nemano, kad pasidomėti jų reikalais yra blogas dalykas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.