Tarp kitko. Su šakėmis atėję nuo šakių ir kris?

Žinote, kada bus aišku, kad žalioji valdžia jau visai nuvyto? Tai praneš ne klaidieji reitingai ar naujos skandalų griūtys, o riaumojantys traktoriai, kuriuos prie Žemės ūkio ministerijos, Vyriausybės ir Seimo atvairuos įnirtę žemdirbiai.

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 7, 2017, 6:53 AM, atnaujinta Sep 7, 2017, 12:50 PM

Jie dar mojuos ir mėšlinomis šakėmis su pamautomis žemės ūkio ministro B.Markausko ar paties Naisių valdovo R.Karbauskio iškamšomos. O į Seimo langus pasipils seniai galioti baigusi žemės ūkio produkcija.

Sutikite, tai būtų dar tragiškiau negu, pavyzdžiui, policijos pareigūnų profsąjungų surengtas Vyriausybės, kurioje sėdi buvęs policijos vadas S.Skvernelis, šturmas. O iki pastarosios apokalipsės irgi buvo visai netoli – pavasarį tos profsąjungos ne tik iš peties pliekė savą valdžią, tačiau jau ir vėl kėlė koją į gatvę. Pavyko sustabdyti tik paskutiniu momentu.

Nežinia, kaip bus su žemdirbiais, tačiau faktas kaip blynas – paskutinėmis kalendorinės vasaros dienomis, kaip tik prieš viščiukų skaičiavimą, kelios svarbiausios organizacijos įkūrė bendrą organą, Lietuvos žemės ūkio ir maisto tarybą.

Po bendra vėliava arklus ir dalgius sujungė ūkininkai, pienininkai, grūdų augintojai, žemės ūkio bendrovės. Jų pagrindiniai vienijimosi motyvai – esą skęstančio ir Briuselio smaugiamo Lietuvos žemės ūkio toliau negelbėja nei Žemės ūkio rūmai, nei Žemės ūkio ministerija, nei visi valdantieji. Taigi taryba turėtų priversti valdžią rimčiau skaitytis su žemdirbiais.

Itin įdomu, kad čia regime ir Pieno gamintojų asociaciją, vadovaujamą J.Vilionio, kuris apie būsimą kovą kalbėjo bene aršiausiai. Mat pastarasis yra „valstiečių“ vadovybės narys, o pati asociacija glaudžiai susipynusi ne tik su žemės ūkio ministro B.Markausko, bet ir paties R.Karbauskio verslo interesais.

Kuo tai gresia? Kai valdančioji partija ima kelti revoliucijas prieš save pačią, gal geriau neklausti, kam skambina varpai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.