Iš Antano Matulo lūpų – nauji įtarimai Aurelijui Verygai

Konservatorius Antanas Matulas žada kreiptis į Seimo Antikorupcijos komisiją ir Generalinę prokuratūrą, kad jos ištirtų, ar Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldžiose įstaigose vykstantis naujų žmonių įdarbinimas neturi korupcinio nusikaltimo požymių. 

 Lrytas.lt fotomontažas
 Lrytas.lt fotomontažas
Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre įkurtas specialus skyrius, kuriame įdarbinti ministrui A.Verygai ir jo komandai artimi asmenys. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre įkurtas specialus skyrius, kuriame įdarbinti ministrui A.Verygai ir jo komandai artimi asmenys. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Konservatoriui Antanui Matului kelia abejonių Sveikatos apsaugos ministerijoje vykstantis darbuotojų atleidimas ir naujų priėmimas. <br>T.Bauro nuotr.
Konservatoriui Antanui Matului kelia abejonių Sveikatos apsaugos ministerijoje vykstantis darbuotojų atleidimas ir naujų priėmimas. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Sep 8, 2017, 3:19 PM

Taip Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys reagavo į penktadienį "Lietuvos ryto" paskelbtą informaciją apie įtartinus įdarbinimus Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre.

 

Pusantrų metų nuolatinio vadovo neturinčioje įstaigoje balandį buvo įsteigtas Inovacijų skyrius, kuriame netrukus įdarbintiems trims naujiems darbuotojams sudarytos šiltnamio sąlygos - įmantrias pareigas gavę su ministerijos vadovybe susiję asmenys gali net nevaikščioti į darbą. 

Bet laikinojo vadovo pareigas iš jo balandį perėmusi Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Ingrida Skridailienė "Lietuvos rytui" pripažino, kad naujo skyriaus darbuotojai buvo nuleisti iš viršaus. "Jokios specialios atrankos nebuvo. Ką ministerija pasiūlė, tą ir įdarbinome, nes kitų kandidatų tuo metu neturėjome", - aiškino laikinoji įstaigos vadovė.  

Buvęs Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas A.Matulas tvirtina, kad panaši padėtis yra ir kitose ministerijai pavaldžiose įstaigose. Todėl parlamentaras reikalauja, kad situacija būtų ištirta Seimo Sveikatos reikalų komitete. Dėl to A.Matulas jau kreipėsi į šio komiteto vadovę Agnę Širinskienę.  

„Nors žiniasklaida mini įtemptą situaciją Sveikatos reikalų ministerijai pavaldžiame Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre, kur sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos komandos žmonės verčia į darbą priimti jai artimus žmones, o atsispyrusieji spaudimui vejami lauk, tuo tarpu per protekcijas priimtieji gali nevaikščioti į darbą, tai nėra vienintelis atvejis.    

 

Ketvirčiu etato Farmacijos departamente įdarbinta Jaunųjų gydytojų asociacijos valdybos pirmininkė Simona Stankevičiūtė. Gydytoja rezidentė darbuojasi nuotoliniu būdu. 

Kai kurie ministerijos darbuotojai įtaria, kad jauna medikė įdarbinta tam, jog girtų vadovybės darbą arba bent nekritikuotų prieštaringai vertinamų kai kurių jos užmojų.

 

Pati S.Stankevičiūtė mano, kad jai neturėtų kilti problemų suderinti darbą ministerijoje ir pareigas asociacijoje: „Jei atsidurčiau keblioje situacijoje, mąstyčiau, ką daryti. Bet nemanau, kad taip gali būti.“ 

Tuo metu kiti Sveikatos apsaugos ministerijos specialistai jau masiškai bėga iš ministerijos. Kaip skelbė "Lietuvos rytas", iš darbo išėjo Finansų ir apskaitos skyriaus vedėja Vida Sabalienė, Viešųjų pirkimų skyriaus vadovė Alicja Grygutis, pareiškimą išeiti parašė Sveikatos išteklių priežiūros ir inovacijų valdymo departamento direktorė Justina Januševičienė. 

Anksčiau buvo panaikinti Korupcijos prevencijos ir Ryšių su visuomene skyriai, o nelikus Teisės departamento direktoriaus pareigybės iš darbo turėjo trauktis jo vadovė Nerija Stasiulienė. Ministerijoje nebėra ir Asmens sveikatos priežiūros departamento, kuriam vadovavo buvęs socialdemokratų kandidatas į Seimą Zdislavas Skvarcianas.

Nors ministras A.Veryga krinkantiems ministerijos darbuotojams rugpjūtį pranešė, esą po įdiegiamų naujovių ministerijoje liks darbuotis tik motyvuoti specialistai, pastariesiems tai kėlė šypseną. „Ko gero, ir patys realiai supranta, kad ministerijoje tuoj liks tik tie, kurie nepaeina ar neturi kur išeiti, bet dar ir ne pensininkai“, – tada priekaištavo A.Verygos vadovavimo ministerijai rezultatais nepatenkinti kai kurie jos darbuotojai. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.