Vaizdai pakeliui į darželį šokiruoja tėvus: „Tai tikrai šlykštu“

Naktimis pasidarbavus stoties prostitutėms kelias į vaikų darželį „Gėlynas“ būna nusėtas panaudotais prezervatyvais ir tėvams tenka aiškinti, kas tai per daiktai ir kur jie yra naudojami.

Stoties rajone prostitutės klientus dažniausiai aptarnauja čia pat esančių gyvenamųjų namų vidiniuose kiemuose.<br>D.Umbraso nuotr.
Stoties rajone prostitutės klientus dažniausiai aptarnauja čia pat esančių gyvenamųjų namų vidiniuose kiemuose.<br>D.Umbraso nuotr.
Štai taip atrodė vaikų darželio „Gėlynas“ prieigos šio trečiadienio popietę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Štai taip atrodė vaikų darželio „Gėlynas“ prieigos šio trečiadienio popietę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Štai taip atrodė vaikų darželio „Gėlynas“ prieigos šio trečiadienio popietę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Štai taip atrodė vaikų darželio „Gėlynas“ prieigos šio trečiadienio popietę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 11, 2017, 9:53 PM, atnaujinta Sep 11, 2017, 10:22 PM

„Prašau pasirūpinti, kad prie darželio nebūtų užsiiminėjama lytiniais santykiais“, – tokio netikėto prašymo savivaldybė sulaukė iš vienos „Gėlyno“ darželį lankančio vaiko motinos.

Jos žodžiais, per visą šitą „gėrį“ į darželį kas rytą tenka vedžioti vaikus.

Tas „gėris“ – panaudoti prezervatyvai. Beje, ant asfalto mėtosi ne tik jie, bet ir higieniniai įklotai. Jų pilna ir prie šiukšlių konteinerių.

Teikė paslaugas klientui

Prie darželio trečiadienį „Sostinės“ sutikta Viktorija sakė, kad tėvai į savivaldybę kreipiasi jau ne pirmą kartą.

„Tai tikrai šlykštu. Rytais su vaikais kieme matome nuo narkotikų apsvaigusias prostitutes, o vieną kartą ji čia pat šviesiuoju paros metu teikė paslaugas klientui“, – pasakojo Viktorija.

Jos duktė klausė, kodėl kiekvieną rytą ant asfalto mėtosi tie daiktai. „Ką aš vaikui turėjau atsakyti?“ – klausė motina.

Kiemsargis rinko rankomis

Vaikų darželis „Gėlynas“ – Gėlių gatvės kieme. Šalia jo stoties prostitutės laukia klientų, o į vidinį kiemą vedasi suteikti paslaugų.

Kito darželį lankančio vaiko motina pasakojo, kad prezervatyvų ant asfalto daugiau pastebi lietingomis dienomis: „Tada jie tiesiog prilimpa ir jų neįmanoma sušluoti.“

Pašnekovė prisiminė gegužę matytą vaizdą, kai darželis laimėjo šiltnamį ir pasveikinti atvyko meras Remigijus Šimašius su palyda.

„Tada kiemsargis rankomis surinko prezervatyvus ir visą tą bjaurastį, bandė ją nuo asfalto nukrapštyti šluotos kotu“, – pasakojo moteris.

Gyventojai ginasi vartais

Gretimame name gyvenanti Austėja tvirtino, kad prostitutės teikia paslaugas visai nesislapstydamos.

„Kartą vakare įeinu į kiemą, o ten – oralinis seksas pačiame įkarštyje. Pikčiausia, kad į mano šūksnius pora visiškai nereagavo“, – prisiminė vilnietė.

Dėl to įvažiavimuose į aplinkinius kiemus gyventojai įsirengė vartus.

Be jų liko tik įvažiavimas į kiemą, kuriame yra vaikų darželis „Gėlynas“. Jo neuždarysi, nes prie darželio turi atvykti aptarnaujantis transportas, vaikus automobiliais atveža tėvai.

„Gėlyno“ direktorė Rasa Žukauskienė atsisakė kalbėti apie tai, kas vyksta darželio prieigose, teisindamasi, kad tai draudžia savivaldybė. Ji yra darželio steigėja.

Gatvėje liko tik vietinės

Prostitutes medžiojančio policijos Prevencinės ir administracinės veiklos skyriaus atstovas Julius Vekerotas sakė, kad jau daug metų prostitučių pamėgtos gatvės aplink stotį nesikeičia – Sodų, Pylimo, Seinų. J.Vekerotas žino ir Gėlių gatvės kiemo problemą. Jis galėjo patarti tik tiek – kieme užtikus prostitutę skambinti 112.

Pasak J.Vekeroto, iš 120 per pirmąjį pusmetį įkliuvusių prostitučių maždaug trečdalis – stoties rajono. Jų policija sučiupo šiek tiek mažiau nei pernai, nes jau ne viena prostitutė mirė nuo narkotikų.

Anksčiau aplink stotį darbavosi prostitutės iš Ukrainos, Baltarusijos, bet dabar čia likusios tik vietinės.

„Ukrainietės, baltarusės persikraustė į butus, o likusių amžius sunkiai nusakomas. Čia būna ir jaunų, ir beveik pensinio amžiaus“, – sakė J.Vekerotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.