Studento ašaros: kambariokas gydėsi nemigą – pasekmes srėbs abu

„Neįtikėtina, bet būdamas niekuo dėtas dėl kambarioko elgesio galiu būti iškraustytas iš studentų bendrabučio“, – apmaudo neslėpė Socialinių mokslų kolegijos (SMK) Vilniaus filialo viešųjų ryšių 2 kurso studentas Mindaugas Kuras.

 Rūkymas bendrabučio kambaryje studentams užtraukė bėdą.<br>V.Balkūno nuotr.
 Rūkymas bendrabučio kambaryje studentams užtraukė bėdą.<br>V.Balkūno nuotr.
Rūkymas kambaryje studentams užtraukė bėdą.
Rūkymas kambaryje studentams užtraukė bėdą.
Rūkymas kambaryje studentams užtraukė bėdą.
Rūkymas kambaryje studentams užtraukė bėdą.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 11, 2017, 6:19 PM, atnaujinta Sep 11, 2017, 6:29 PM

Kadangi SMK savo bendrabučių neturi, nuo studijų pradžios studentas gyvena viename  Lietuvos edukologijos universiteto bendrabučių. 

„Žole“ gydė nemigą 

„Pirmadienį, rugsėjo 4 d., mano kambaryje buvo apgyvendintas naujas bendrabučio gyventojas, studijuojantis Vilniaus kolegijoje, 3 kurse. Pačią pirmą dieną jis prasitarė, kad prieš tai gyveno Vilniaus kolegijos bendrabutyje, iš kurio buvo išmestas už rūkymą kambaryje. Apsigyvenęs LEU bendrabutyje naujas mano kambariokas susisukdavo narkotinių medžiagų (žolės) ir rūkydavo pasislėpęs, o ne įprastoje rūkymo vietoje. Siūlė ir man, bet aš atsisakiau, kalbėjo, kad „žolės“ įsigijo Vilniuje, o vieno gramo kaina siekia 10 eurų, sakė, kad žolė gerina miegą ir pan. Trečiadienį pavartojęs narkotinių medžiagų kambariokas taip pat išgėrė alkoholinių gėrimų“, – apie naujo gyventojo įpročius pasakojo M. Kuras.

Rugsėjo 8 d. rytą bendrabučio administratorė informavo abu kambario draugus, kad jie privalo nuvykti pas vyr. bendrabučio vedėją. „Kai nuvykome, ji pasakė, jog anoniminiu skambučiu buvo informuotas LEU rektorius apie mūsų kambaryje vartojamas narkotines medžiagas, o kadangi mes nesame LEU studentai, rektoriaus įsakymu privalome išsikelti iš bendrabučio per 10 dienų. Nebuvo iškviesta policija, nebuvome nuvežti į Narkologijos centrą tyrimui atlikti. 

Taigi jokių įrodymų nėra, vadovaujamasi paprastu skambučiu. Aš asmeniškai neturiu galimybės nuomotis kambario bute. Čia tas pat, kas pasodinti mane į kalėjimą nepadarius jokio nusikaltimo. Absurdas. Niekada gyvenime nesu vartojęs narkotikų – turiu vienintelį žalingą įprotį, rūkau įprastas cigaretes. Net alkoholio nevartoju“, – savaitgalį redakcijai atsiųstame laiške teigė studentas.

Tiesa, susisiekus su studentu pirmadienį jis patikslino, kad jo kambario draugas išsikraustė dar praėjusią savaitę.

Kol kas nebus iškraustytas

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su Lietuvos edukologijos universiteto Infrastruktūros direkcijos Bendrabučių skyriaus vadove Dalia Visockiene ši patikino, kad situacija jai puikiai žinoma.

„Studentas kol kas tikrai nėra iškraustomas, bet aiškinsimės situaciją, o tada priimsime sprendimą“, – teigė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.