Etikos sargai pritarė, kad Seimas svarstytų N.Puteikio teisinę neliečiamybę

 Seimą trečią kartą pasiekė klausimas dėl teisinės neliečiamybės naikinimo parlamentarui Nagliui Puteikiui. Praėjusios kadencijos Seimas buvo nubalsavęs nenaikinti jo teisinio imuniteto, tačiau generalinis prokuroras Evaldas Pašilis nenurimo.

Seimui teks apsispręsti dėl N.Puteikio teisinės neliečiamybės. <br>T.Bauro nuotr.
Seimui teks apsispręsti dėl N.Puteikio teisinės neliečiamybės. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2017, 2:55 PM, atnaujinta Sep 13, 2017, 2:58 PM

Kaip Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdyje kalbėjo pirmininkė Rita Tamašunienė, į komisiją kreipėsi parlamento vadovas Viktoras Pranckietis, nes nežino, kaip elgtis.

2016-ųjų birželio 9-ąją, dabar jau buvusios kadencijos Seimas, neleido naikinti N.Puteikio teisinės neliečiamybės. Pasibaigus jo kadencijai, į Seimo pirmininką dar kartą kreipėsi E.Pašilis, prašydamas svarstyti šį klausimą.

„Seimo pirmininkas prašymą grąžino prokuratūrai, tada prokuratūra kreipėsi dar kartą. Mes manome, kad davus priesaiką (naujoje Seimo kadencijoje – Aut.), kolega įgija naują imunitetą, todėl turi būti svarstoma iš naujo“, - kalbėjo išvadas rengęs konservatorius Kazys Starkevičius.

Komisija vienbalsiai pritarė, kad Seimas dar kartą priimtų sprendimą dėl N.Puteikio teisinės neliečiamybės. 

Privataus kaltinimo tvarka skundą dėl N.Puteikio pateikusi pareiškėja K.Apanavičiūtė–Sulikienė nurodo, kad parlamentaras savaitraštyje „Laisvas laikraštis“ apšmeižė jos tėvą ir sumenkino jos pačios reputaciją, sudarė klaidingą įspūdį apie jos šeimą, dėl kurių nukentėjo ir ji, ir jos šeimos nariai.

Įstatymas numato, kad tokiu atveju nukentėjusysis ir nusikaltimu kaltinamas asmuo šaukiami pas teisėją sutaikinti. Jeigu suinteresuoti asmenys susitaiko, procesas dėl skundo nutraukiamas.

Praėjusių metų balandžio 15 dieną Vilniaus apygardos teisme vykusio taikomojo posėdžio metu šie asmenys nesusitaikė, todėl priimta nutartis nukentėjusiosios skundą perduoti nagrinėti teisiamajame posėdyje.

K.Apanavičiūtė–Sulikienė ją šmeižiančia informacija laiko 2012 metais leidinyje „Laisvas laikraštis“ publikuotame straipsnyje „N.Venckienė žlugdo prezidentę ir Lietuvos politinę sistemą“ išsakytus teiginius, kad pareiškėjos tėvas „apsišvietęs“ KGB agentas“; taip pat, kad laikraštis „Karštas komentaras“, kuriame ji dirbo, neva per prezidentės patarėją įtakojamas Valstybės saugumo departamento. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.