Prie atnaujintų Kauno gatvių kaupiasi vanduo. Kalti kelininkai?

Kaune asfaltuojamos ir nedidelės gatvės. Tačiau po remonto darbų gyventojai pastebėjo, kad jų namus semia lietaus vanduo, ir dėl to kaltina kelią tiesusius darbininkus. Miesto tvarkdariai aiškino, kad nepatogumų kyla dėl kitų priežasčių.

Amerikos Lietuvių gatvės gyventojai įsitikinę, kad po remonto gatvės aukštis buvo pakeltas, todėl jų kiemai pradėjo drėkti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Amerikos Lietuvių gatvės gyventojai įsitikinę, kad po remonto gatvės aukštis buvo pakeltas, todėl jų kiemai pradėjo drėkti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė INYTĖ LR korespondentė

Sep 13, 2017, 2:24 PM

Aleksote, Amerikos Lietuvių gatvėje, gyvenantys kauniečiai patenkinti, kad neseniai šalia jų namų buvo paklota nauja asfalto danga, tačiau naujove džiaugėsi neilgai.

Pradėjus lyti nuo gatvės į gyventojų kiemų įvažas ir pačius kiemus pradėjo tekėti vanduo.

„Po atliktų remonto darbų atrodo, kad gatvė kai kuriose vietose tapo aukštesnė. Vietomis ji beveik lygi su įvažomis, tačiau prie 17, 19 namų ir dar keliose vietose kiemai atsidūrė žemiau nei nauja gatvės danga. Todėl kai lyja, norint įeiti į namus, reikia bristi per telkšantį vandenį. Kai balos išdžiūsta – per purvynę“, – guodėsi Amerikos Lietuvių gatvės gyventoja Jolanta Aleksandravičienė.

Moteris teigė, kad darbininkai nenufrezavo seno asfalto dangos sluoksnio, todėl ir susidarė tokia situacija.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tvirtino, kad atnaujinta gatvė aukštesnė netapo.

„Nufrezavus seną sutrupėjusį asfalto sluoksnį paklota tokio pat aukščio nauja asfaltbetonio danga. Lietaus vanduo šioje gatvėje ir anksčiau bėgdavo į gyventojų kiemus, nes gatvėje neįrengta lietaus nuotekų sistema. Su šia problema susiduria dalis Kauno gyventojų“, – sakė A.Pakalniškis.

Tačiau šias problemas rengiamasi spręsti. Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo, miestui ir daliai rajono vandenį tiekianti bendrovė „Kauno vandenys“ dar šiemet pradės lietaus nuotekų tinklo statybas.

Geriamojo vandens bei nuotekų tinklų rekonstrukcijos ir plėtros projektuose numatyta plėsti 18,27 km vandentiekio ir 34,79 km nuotekų tinklų, o rekonstrukcijos sulauks 17,61 km vandentiekio ir beveik 9 km nuotekų tinklų.

Šie darbai vyks Palemone, Petrašiūnuose, Aleksote, Žaliakalnyje, Vilijampolėje, Panemunėje ir Šančiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.