Viktoras Pranckietis teigia, kad jokio spaudimo socialdemokratams nedarė

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija neseniai kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl Seimo Pirmininko Viktoro Pranckiečio elgesio. Buvo prašoma įvertinti, ar parlamento vadovas nedarė spaudimo Marijampolės savivaldybės vadovams.

Pranckietis Viktoras neigia kaltinimus darius spaudimą socialdemokratams.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pranckietis Viktoras neigia kaltinimus darius spaudimą socialdemokratams.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2017, 8:32 AM

Rugsėjo pradžioje Marijampolėje viešėjęs Seimo pirmininkas V. Pranckietis kalbėdamas su laikinąja Marijampolės mere, socialdemokrate Irena Lunskiene susiejo LSDP Marijampolės skyriaus sprendimą trauktis iš koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) ir Vyriausybės paramą savivaldybės projektams.

V. Pranckietis pripažino klausęs, kaip Marijampolės savivaldybė tikisi Vyriausybės palaikymo įvairiems projektams, jeigu skyrius siūlo trauktis iš koalicijos su LVŽS. Jis teigė, kad Vyriausybei renkantis, kurių savivaldybių projektus finansuoti, sprendimas dėl koalicijos gali turėti įtakos.

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ dalyvavęs Seimo pirmininkas V.Pranckietis, paprašytas pakomentuoti, kaip vertina tai, kad jo elgesį svarstys Seimo Etikos ir procedūrų komisija, teigė, kad jokio spaudimo nebuvo: „Jei sprendimas jau priimtas, tai jokio spaudimo būti negali. Labai gerai, Etikos ir procedūrų komisija išsiaiškins, laukiame įvertinimo. Neturiu dėl ko atsiprašyti, spaudimo po veiksmo negali būti, gali būti tik šnipštas. 30 skyrių balsavimas, o kai partijos pirmininkas nuvažiuoja ir aiškina, kaip reiktų balsuoti, tai gal ten reikia ieškoti spaudimo“, – svarstė Seimo pirmininkas.

Paklaustas apie finansavimo krašto apsaugai klausimus, Seimo pirmininkas teigė, kad nepritaria didesniam šios srities finansavimui, nei buvo prieš tai numatyta, o apie 2019-uosius metus, anot jo, kalbėti dar per anksti.

Kalbėdamas apie rudens Seimo sesija, V.Pranckietis teigė, kad yra numatyti apkaltų procesai, kurie galimai pareikalaus nemažai laiko, taip pat nemažai dėmesio bus skirta biudžeto svarstymui. Daug ginčų, anot pašnekovo, bus dėl Seimo narių pareigų ir atostogų klausimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.